Huawei'nin 5G ekipmanları bir ülkede daha yasaklanabilir - Haberler - indir.com

Huawei'nin 5G ekipmanları bir ülkede daha yasaklanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli üretici şirket Huawei 5G ekipmanları İngiltere'de olduğu gibi Hindistan için de kullanılmayabilir. Çin ve Hindistan arasında yaşanan gerginlik sonrasında Hindistan, birçok Çin uygulamasına erişimi kaldırdı. Şimdi ise iletişim alt yapısı için harekete geçen Hindistan, Huawei ve ZTE markalı ürünleri kullanmayacak. Karar, Hindistan Başbakanlık Ofisinden onay aldı.

Hindistan Huawei 5G ürünlerini kullanmayacak

Her yaptığı ile gündem olmayı başaran ağ teknolojisi üreticisi Huawei, ardı ardına gelen kullanım yasakları ile adından söz ettiriyor. Şirket şimdi ise dünyanın en büyük mobil pazarlarından biri olan Hindistan'dan olumsuz bir haber aldı. Ülke, Çinli üreticilerin ekipmanlarını 5G altyapısı için kullanmayacak. Ulusal güvenliğin sağlanması için atıldığı dile getirilen bu adımla birlikte Huawei 5G ekipmanları, ABD, İngiltere ve Avustralya’dan sonra Hindistan için de kullanılamaz alan haline gelecek. Yakın zamanda da Singapur, 5G altyapısı için Nokia ve Ericsson ürünlerini kullanma kararı almıştı.

Qualcomm Huawei'ye yonga tedarik etmek istiyorQualcomm Huawei'ye yonga tedarik etmek istiyor

Hindistan hükumetinin yakın bir zaman içinde resmen duyurması beklenen kararın nedeni olarak iki ülke arasındaki kriz görülüyor. Sınır hattında yaşanan gerginlik sonucu 20 Hindistan askeri hayatını kaybetmişti. Sonrasında da Hindistan’da Çin menşeli ürünler için boykot başlamıştı. PUBG Mobile ve TikTok gibi uygulamalar da yasaklarla karşı karşıya gelmiş durumda.


Huawei Watch Fit akıllı saat sızdırıldıHuawei Watch Fit akıllı saat sızdırıldı
Huawei parmak izi teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacakHuawei parmak izi teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacak
Huawei ABD'den bağımsız yarı iletken üretimi için harekete geçtiHuawei ABD'den bağımsız yarı iletken üretimi için harekete geçti

PAYLAŞ