Huawei’nin 2019 yılına ait kazancı açıklandı - Haberler - indir.com

Huawei’nin 2019 yılına ait kazancı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 19:50:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 yılı Çinli teknoloji devi Huawei açısından oldukça hareketli ve bolca da stresli geçmişti. Güney Kore Merkezli şirket olan Samsung'u liderlik tahtından indirmek için hızla büyümeye devam eden teknoloji devi şirket, Mayıs ayında ABD'den ilk darbeyi aldı. Aradan 9 ay geçmesine rağmen taraflar arasındaki sorunlar da olumlu bir gelişme yaşanmadı.

ABD'nin uygulamış olduğu ambargo sebebiyle Google uygulamalarına yeni telefonlarında halen yer verilemiyor. Bu yasağın etkilerinin yaşandığı ilk telefonlar özellikleri ile sınırları zorlayan  Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro olduğu artık bilinir hale geldi.

Huawei’nin geliştirdiği Quick App APK olarak indirilebilir durumdaHuawei’nin geliştirdiği Quick App APK olarak indirilebilir durumda

Huawei 2019 telefon satış rakamları açıklandı

Peki, Huawei cephesinde satış rakamları yaşanılanlardan sonra nasıl bir duruma girdi? Akıllı telefon sektörünün uzun zamandır beklediği rakamlar Huawei Technologies başkanı Xu Zhijun tarafından açıklandı. Alınan tüm darbelere rağmen Çinli şirket büyümeye devam ederek satış oranlarını katlamayı başardı. 2019 yılında P ve Mate serisi akıllı telefonların satışı yıllık bazda yüzde 50 artış gösterdi ve 240 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirildi.

Şirket yıllık bazda yüzde 18 artış yaşayarak 123 milyar dolar civarında satış geliri beklediğini de açıklamalarına ekledi. Bilinen o ki eğer ABD ambargosu ile karşı karşıya kalınmamış olsaydı bahsedilen bu rakamlar çok daha farklı oranlara sahip olacaktı. 


Huawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyorHuawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyor

PAYLAŞ