Huawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri Açıklandı - Haberler - indir.com

Huawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 17:47:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji devi Huawei, son zamanlarda her yaptığı ile sıkça adından söz ettiriyor. Eşsiz teknolojik ürünleri ile pastadan ciddi ölçüde pay almayı başaran Huawei, geçtiğimiz ay tanıttığı katlanabilir ekran özellikli akıllı cihazı ile de ciddi ölçüde başarı elde etmişti. Akıllı cihaz üretimi konusunda bir diğer dev marka Samsung ile yarışır pozisyona ulaşan şirket, başarılı doğrultusunda da ciddi miktarda kar elde etmeyi başarıyor. Akıllı cihaz üreticisi Huawei, Geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklama ile beraber yılın ilk çeyrek gelirinin, bir önceki yılın ilk çeyreğine göre  yüzde 39 artışla 179.9 milyar yuan'a yani yaklaşık 26.81 milyar dolara ulaştığının bilgisini verdi. Neredeyse yarıya yakın miktarda kar yapan şirket belli ki bir yılda izlediği politika ile ciddi başarı elde etti ve gelişim göstermeye odaklı hareket etti. 

Merkezi Shenzhen'de olan dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı konusunda üretim işlemlerine devam eden Huawei, net kar oranının geçen yılın ilk çeyreğine yanı bu yıl ile aynı döneme hitap eden sürece göre yüzde 8 oranında arttığının bilgisini verdi. Şirket net karı hakkında bilgi vermezken 2019'un ilk çeyreğinde 179.7 milyar yuan gelir elde ettiği hakkında bilgi verdi. Teknolojik ürünler üretmek konusunda ciddi başarılar elde eden Huawei'in gelirini artırması, Çinli şirketin birçok Batı ülkesinde karşı karşıya kaldığı ve son zamanlarda da gündem de oldukça yer alan casusluk iddialarının gölgesinde geliyor. ABD, kendi ülkesinde kullanımını yasakladığı 5G teknolojisini müttefikleri olan Kanada ve İngiltere gibi pek çok ülkede de kullanmamaları konusunda ciddi yaptırımlar uygulamaya çalışıyor. ABD'nin bu baskısına rağmen kar marjını artırmayı başaran şirket, yılın gelecek dönemlerinde daha da başarılı olmaya devam edecek gibi gözüküyor. 

Huawei Kullanıcılarını Sevindirecek GüncellemeHuawei Kullanıcılarını Sevindirecek Güncelleme

Huawei her şeye rağmen kar marjını artırıyor

Huawei, ABD tarafından kendisine yapılan söz konusu korkunç iddiaları kesin bir dille reddediyor ve bunun yalan bir iddia olduğunu göstermek adına da şirketinin başarılarını gözler önüne seriyor. Çinli teknoloji devi, geçtiğimiz hafta içerisinde, ABD'nin casusuluk iddialarına rağmen, 5G  telekomünikasyon ekipmanı sağlamak adına elde ettiği sözleşme sayısını daha da artırdığının bilgisini vermişti. ABD tarafından Huawei'ye başlatılan bu savaş şu an için sadece ABD ile sınırlı kalmış olup diğer ülkeler halen Huawei ürünlerini kullanmak konusunda son derece sıcak hareket ediyor. Huawei şirketi, Mart ayının son günlerine kadar taşıyıcılarla 40 ticari 5G sözleşmesi imzaladığını, 70.000'den fazla 5G baz istasyonunu dünya pazarlarına gönderdiğini ve Mayıs ayına kadar da 100.000 göndermeyi beklediğinin bilgisini verdi. Verdiği bu bilgiler sayesinde ABD'nin tezini çürüten şirket 5G teknolojisinin yüksek başarı elde ettiğinin bilgisini vermektedir. 

Teknoloji şirketi Huawei, geçtiğimiz pazartesi günü resmi olarak yaptığı açıklamada yılın ilk çeyreğinde 59 milyon akıllı cihaz üretimi yaptığının bilgisini vermişti. Pazar araştırma firması olarak görev yapan Strategy Analytics'in araştırmalarına göre, Huawei'nin 2018 yılının ilk çeyreğinde 39,3 milyon akıllı cihaz tedarik etmişti. Bu yıl bu sayı geçen yıla göre çok daha artış göstermektedir. 

 


Huawei Mate 20 X'in Detayları Belli OlduHuawei Mate 20 X'in Detayları Belli Oldu
ABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan VazgeçmiyorABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan Vazgeçmiyor
Huawei, Akıllı Telefon Pazarında Samsung'u YakaladıHuawei, Akıllı Telefon Pazarında Samsung'u Yakaladı

PAYLAŞ