Huawei'den yeni katlanabilir telefon patenti - Haberler - indir.com

Huawei'den yeni katlanabilir telefon patenti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 09:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'nin yeni katlanabilir telefon görselleri ortaya çıktı. Katlanabilir akıllı cihazların son zamanlarda ilgi görmesiyle beraber Huawei şirketi de bu alanda hızla çalışmalarına devam etmeye başladı. Şirket daha önce bir diğer katlanabilir akıllı cihazı Mate XS modelini kullanıcılara sunmuştu. Huawei, katlanabilir ekranlı telefonlar için bir yenilik üzerinde çalışmalarına devam ediyor. 

Söz konusu konuyla ilgili olarak yeni patent kapsamında hazırlanan görsellerde tasarımda değişiklik yapıldığı görülüyor. Özellikle kamera tasarımında yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. Bununla beraber aynı zamanda iddialara göre şirket katlanabilir ekranlı bir modeli ekim ayı içerisinde duyuracağının bilgisini verdi. 

Huawei 5G desteğine sahip 5 yeni telefon sertifikası aldıHuawei 5G desteğine sahip 5 yeni telefon sertifikası aldı

Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu dikkat çekecek

Çinli teknoloji şirketi Huawei katlanabilir ekrana sahip telefonun tasarımı oldukça dikkat çekici olabilir. LetsGoDigital tarafından yeni modele ait olan patent görselleri olduğu belirtilen model, şu anda kullanımda olan Mate XS modeline göre çeşitli farklılık taşıyor. Cihazın görselinde görülen yeni tasarımın Samsung Galaxy Fold ile çeşitli benzerlikler taşıdığı görülüyor. Cihazın yeni tasarımında ekranın, Mate Xs modelinin tersi olarak iç kısımda yer aldığı görülüyor. Hatırlamak gerekirse ilk modelin tasarımında ekran dış kısmında yer alıyor. Mate Xs adlı katlanabilir akıllı cihaz modelinin tasarımında ekran dış kısmında bulunuyordu. Huawei'nin dış katlanabilir yapıyı bırakabileceği görülüyor. 

Yeni üretilen Huawei katlanabilir akıllı cep telefon tasarımında bir diğer fark ise kamera dizilimi. Bir önceki modeli kamera tasarımı çok daha uzun bir yapıya sahipti. Ortaya çıkan görselde yeni kamera tasarımının ekranın içine gömülü olabileceği ihtimali söz konusudur. Söz konusu bu kamera tasarımıyla ön kameradan selfie ve video kaydı çok daha kolay bir şekilde yapılacak. Buna ek olarak yeni kamera kurulumunda yüksek yakınlaştırma yapması beklenen periskop zoom özelliği de yer alıyor. Şirket katlanabilir ekranla beraber yüksek kalitede ekran kalitesini kullanıcıların beğenisine sunmak istiyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkarılan belgedeki tasarımına ait olan modelin ismi ya da çıkış tarihi ise henüz belli değildir. Fakat Çinli akıllı cihaz üreticisinin şu an için yeni bir katlanabilir akıllı cihaz üretimi üzerinde çalıştığını da belirtmek gerekiyor. Konuyla ilgili olarak yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgi gelmesi bekleniyor. 

 


Huawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandıHuawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandı
Huawei ve Çin ilişkileri sarsıldıHuawei ve Çin ilişkileri sarsıldı
Huawei P40 Lite kablosuz kulaklık ile beraber satıştaHuawei P40 Lite kablosuz kulaklık ile beraber satışta

PAYLAŞ