Huawei'den yeni dönen kameralı telefon patenti! - Haberler - indir.com

Huawei'den yeni dönen kameralı telefon patenti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-23 11:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli telefon üreticisi Huawei’nin almış olduğu bir patent, şirketin dönebilen yapıya sahip ve üç sensörlü bir telefon üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Asus Zenfone 6’dan esintilerin olduğu görülen bu patent içeriği ile beraber modele dair bazı detaylar da ortaya çıkıyor. Üreticiler 2019 ile beraber kullanıcılara tam ekran deneyimi yaşatmak adına çeşitli sistemler kullanmaya devam ediyorlar. Çentikli tasarımlar ile bu seri başlarken, ekran içi kamera deliği, pop-up kamera sistemi gibi birçok yenilikçi teknoloji gördük. Bunlar arasında en dikkat çekenlerden birisi ise Asus Zenfone 6 ile beraber kullanılan arkadan öne dönebilen kamera mekanizması oldu. Buna göre Huawei’nin bu kamera tasarım anlayışını yeni modelinde benimsemesi bekleniyor.

Dönebilen kameralı Huawei geliyor

Huawei kurucusu Ren Zhengfei'den “emeklilik” açıklamasıHuawei kurucusu Ren Zhengfei'den “emeklilik” açıklaması

Şirketin almış olduğu bir patentte gözüken bu model tasarım noktasında Asus Zenfone 6’ya oldukça benziyor. Asus’tan ayrıldığı nokta ise Huawei’ye ait olan modelin şemalarda üç sensöre sahip olduğu gözüküyor. Bu üç sensör ise 180 derece dönerek ön kamera olabiliyor. Bu sayede modellerin arka kamera performansı ile selfie fotoğraflar çekerek ön kamera performansı da elde edebiliyorsunuz. Asus, Zenfone 6 modelinde bu dönebilen mekanizmasına çeşitli fonksiyonlar da kazandırmayı başarmıştı. Öyle ki sabit dururken mekanizma yardımı ile panorama fotoğraflar dahi çekilebiliyordu.

Huawei’nin bu durumu patentte bırakmayıp gerçekleştirirse, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan Huawei modellerinde tam ekran deneyimi görebiliriz. Bu modelinde ayrıca P Smart Z 2020 olması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Huawei P Smart Pro tanıtıldı!Huawei P Smart Pro tanıtıldı!
ABD yaptırımlarına rağmen Huawei rekor tanımıyorABD yaptırımlarına rağmen Huawei rekor tanımıyor

PAYLAŞ