Huawei'den Türk Profesöre Büyük Övgü - Haberler - indir.com

Huawei'den Türk Profesöre Büyük Övgü

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 17:17:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çin'in önde gelen teknoloji şirketi Huawei, elde ettiği başarılar sayesinde pastadan büyük bir dilim almayı başaran isimler arasında yerini almayı başarıyor. Hatta şöyle ki, şu günlerde son derece başarılı adımlar atan Huawei, teknoloji devi Samsung ile peş peşe ilerledikleri ile ilgili haberler söz konusu. Shenzhen’de gerçekleşen Global Strateji Zirvesi etkinliğinde konuşma yapan Huawei CEO'su Guo Ping, Türk Prof. Dr. Erdal Arıkan sadece Türkiye için bir kahraman değil, iletişim endüstrisi için de bir kahraman olduğunu dile getirdi. CEO Ping konuşmasına şu sözlerle devam etti; "Arıkan, 5G hakkında bir bildiri yazdı. Biz de bu makalenin değerini anladık ve kendisiyle çalıştık. 5G’nin dünyadaki ilerlemesine büyük katkı sağladı. 5G, Türk teknolojisini kullanacak ve bu teknoloji dünyanın diğer bölgelerinde de hayata geçecek. 5G kodlamasında Türkiye önderlik etti. Türk halkı bununla gurur duyacak” şeklinde konuştu.

Huawei Kullanıcılarını Sevindirecek GüncellemeHuawei Kullanıcılarını Sevindirecek Güncelleme

Türkiye için son derece önemli bir adım atan ve Türkiye'nin gururu olarak nitelendirilen Erdal Arıkan'ın, şu günlerde Huawei'nin çok konuşulan 5G teknolojisinin uygulama alanlarında hizmet vermesini sağlayacak yepyeni bir kodlama yöntemi geliştirdiğinin bilgisini de vermek gerekir. "Kutupsal Kodlar" şeklinde adlandırılan bu araştırmalar ile 5G teknolojisi doğrultusunda mevcut bilginin kablolu ya da kablosuz bir iletişim kanalı üzerinden aktarılması esnasında, çevreden gelen gürültünün sinyal üzerine eklenmesi nedeniyle iletişimde oluşan hataların sıfıra indirerek haberleşmeyi kusursuz bir hale getirilmesi sağlanıyor. Erdal Arıkan'ın bu kadar donanımlı bir araştırmaya imza atması sebebiyle Huawei CEO'su tarafından takdir görmesi de son derece gurur verici bir durumdur. 

Elde ettiği başarı sayesinde Erdal Arıkan’a Huawei kurucusundan da ödül gelmişti. Prof. Dr. Erdal Arıkan, geçtiğimiz yıl “kutupsal kodlar” araştırması sayesinde ABD merkezli uluslararası bir kuruluş olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE), prestijli ödülü IEEE Richard W. Hamming Madalyası ile de ödüllendirilmişti. Bunun yanı sıra aynı zamanda Erdal Arıkan'ın, teknoloji devi Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei’den de onur ödülü aldığının bilgisini vermekte de fayda vardır. Huawei CEO'su Guo Ping “ABD Başkanı Donald Trump, tweetlerinde Huawei’den iki kez bahsetti. Ticaret savaşı bittiğinde Huawei’nin karşılaştığı zorlukların da çözülebileceğini umuyorum. Siber güvenlik teknik bir mesele mi yoksa politik bir mesele mi? Huawei’in kendine ait ağları ve verileri yok. Ağlar telekom operatörlerine ait. Kulak misafiri olup olmayacaklarına karar vermek ağ şirketlerinin görevidir” şeklinde konuştu.

5G teknolojisi konusunda başarılı araştırmalara imza atan ve bu doğrultuda yaptığı çalışmalar sonucunda çeşitli alanlarda ödüllere layık görülen Erdal Arıkan, dünyaca ünlü alanlarda başarısı ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. Dünyanın henüz yeni tanıştığı 5G teknolojisinin kusursuz bir şekilde çalışması adına özel bir kodlama sistemi geliştiren Erdal Arıkan, hem Türkiye adına hem de dünya adına ciddi araştırmaları başarı ile sonuçlandırdı. Dünya üzerinde takip edilen Arıkan'ın araştırmaları Huawei'nin CEO'su Ping tarafından da onu ödülü ile taçlandırılmış durumdadır. 


Huawei Mate 20 X'in Detayları Belli OlduHuawei Mate 20 X'in Detayları Belli Oldu
ABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan VazgeçmiyorABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan Vazgeçmiyor

PAYLAŞ