Huawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusu - Haberler - indir.com

Huawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-13 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketlerinin başında gelen Huawei'nin elektrikli araba yatırımı gerçeğe son derece yakındır. Huawei bünyesindeki bir yönetici, Tesla'yı çoktan geride bıraktığını dile getiriyor. 

Çinli şirketin elektrikli arabalar için yapmış olduğu yatırımlar gerçeğe oldukça yakındır. Huawei bünyesinde yer alan yönetici, otonom sürüş teknolojisi konusunda Tesla'yı çoktan geride bıraktığını aktarıyor. Çin merkezli üç şirketle ortaklık kurmayı planlayan Huawei, ilk aracını 2021 yılında pazara kazandıracak. Başarılı şirket Huawei, dünyanın en büyük araç pazarında Tesla ve Xiaomi ile rekabet planlarını hızlandırarak sürücüsüz ve elektrikli otomobil teknolojilerini araştırmaya 1 milyar dolar yatırım yapmak için çalışmalar yapıyor. 

Huawei P50 Pro+ tasarımı ortaya çıktıHuawei P50 Pro+ tasarımı ortaya çıktı

Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eric Xu vermiş olduğu bir demeçte, Huawei şirketinin otonom sürüş teknolojisine değindi. Eric Xu'ya göre Huawei, bazı konular ile ilgili olarak Tesla'yı geride bırakmış durumdadır. Örnek vermek gerekirse arabaların insan müdahalesi olmadan 1000 kilometreden daha uzun bir süre yol almasını sağlayan Huawei, dünyada bunu yapmayı başaran tek şirket olma özelliğine sahiptir. Başkan Yardımcısı, Çinli teknoloji devinin ilk Huawei adını taşıyan sürücüsüz otomobiller üretmek adına üç otomobil üreticisiyle ortaklık kuracağını dile getirdi. Mobil devi şu ana kadar BAIC Group, Chongqing Changan Automobile ve Guangzhou Automobile Group ile iş birliği içerisinde hareket etmeyi kabul etmiş durumdadır. Çin merkezli şirket aynı zamanda ortak sayısını da az tutacak ve logosunu otomobillerde yer alacak. 

Huawei'nin ilk aracı 2021'de gelecek

"Akıllı araba birimi, Huawei'den en büyük yatırımlardan birini alıyor. Bu yıl otomobil bileşeni geliştirmeye 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacağız" ifadelerini kullanan Xu, şu şekilde devam etti: "Çin her yıl 30 milyon otomobil üretiyor ve sayı artıyor. Çin dışındaki pazardan yararlanmasak bile Çin'de satılan her arabadan ortalama 10.000 yuan kazanabilirsek çok büyük bir kar sağlar."

Huawei'nin bilgi ve eğlence özellikleri zaten Mercedes-Benz araçlarında da bulunuyor. Çin merkezli üretici, akıllı otomobil sistemleri geliştirmek adına BAIC BluePark New Energy Technology gibi yerli oyuncularla iş birliği içerisinde bu süreci yürütüyor. Huawei, Trump yönetimi döneminde yapılan yaptırımların akıllı cep telefonlardaki karını kısıtladığını, yonga üretimi ve 5G teknolojileri oluşturma alanındaki ilerlemeleri engellediğini kabul görüyor. Çin merkezli şirket, bu yatırımla beraber en zor yılında çıkış yapmak istiyor. Beyaz Saray yönetimi aynı zamanda Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei'yi akıllı tarım, sağlık hizmetleri ve elektrikli otomobiller gibi yeni büyüme alanlarına de yönlendirdi. ABD yönetimi ile beraber bağlantılı olan araçların, evlerin ve iş yerlerinin hızlı bir şekilde gelişen alanlarını tanımlamak için Huawei'ye önemli bir koltuk sunuluyor. 

 


Huawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyorHuawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyor
Huawei'nin 2020 yılı finans tablosu açıklandıHuawei'nin 2020 yılı finans tablosu açıklandı
Huawei'nin yeni modeli P50'nin yeni görüntüleri sızdırıldıHuawei'nin yeni modeli P50'nin yeni görüntüleri sızdırıldı

PAYLAŞ