Huawei'den Siri'ye Rakip Sesli Asistan! - Haberler - indir.com

Huawei'den Siri'ye Rakip Sesli Asistan!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 16:56:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Yeni mobil cihazlarının piyasaya girmesiyle birlikte popülerliğini gün geçtikçe artıran Huawei, Amazon Alexa ve Google Asistan ile rekabete girmeye hazırlanıyor. Huawei sesli asistan Çiz pazarından globale açılacak.

Rakipleri çok büyük

Sesli Asistan Cortana, Mac OS X'de Kullanılabilecek!

Sesli Asistanlı Alarm Uygulaması: Vocalarm ProSesli Asistanlı Alarm Uygulaması: Vocalarm Pro

Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte birçok firma kendi sesli asistanlarını piyasaya sürüyor. Apple'ın Siri'si, Google'ın Google Asistan'ı, Amazon'un Alexa'sı gibi birçok başka seçeneği bulunan asistanların arasına şimdi de Huawei katılıyor.

Huawei yeni sesli asistan geliştirerek, bunu global pazara sunmayı hedefliyor. Aslında şu an Huawei, AI Cube adını vermiş olduğu akıllı hoparlöründe sadece Çin sürümünde barındırılan Xiaoyi isimli bir sesli asistanı mevcut. Fakat yapay zeka tabanını Google Asistan tarafından alınıyor.

Huawei tüketici departmanının CEO'su Richard Yu "Google ile ortak çalışmalara devam etmemizden dolayı Google Asistan'ın yapay zeka tabanını kullanıyoruz. Kendi yapay zekamızı geliştirip bunu çin ve dışındaki ülkelere sunmak bu yıl içindeki planlarımız arasında. Yapay zeka hizmetlerimizi inşa edebilmek için daha çok zamana ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Yakın zamanda konu hakkında yeni haberler beklemekteyiz, peki huawei'nin yapacağı sanal asistan ne kadar başarılı olabilecek?


SoundHound Kendi Sesli Asistan Uygulamasını Yayınladı!SoundHound Kendi Sesli Asistan Uygulamasını Yayınladı!
Sesli Asistan Cortana, Mac OS X'de Kullanılabilecek!Sesli Asistan Cortana, Mac OS X'de Kullanılabilecek!
Microsoft'un Sesli Asistanı Cortana iOS'a Geldi!Microsoft'un Sesli Asistanı Cortana iOS'a Geldi!

PAYLAŞ