Huawei’den siber saldırı ile ilgili açıklama - Haberler - indir.com

Huawei’den siber saldırı ile ilgili açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 15:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Merakla beklenen Mate 30 Pro modeliyle beklediği başlangıcı elde demeyen Huawei için dijital dünyada karşılaştıkları zorluklar artmaya devam ediyor. Son dönemlerde zorlu bir süreçten geçen şirket için Donald Turmp Huawei’nin 5G altyapısına dahil edilebileceğini açıklamıştı. Ancak Başkan Yardımcısı John Suffolk’un  yaptığı açıklamalara göre işler pek de öyle ilerlemiyor. 

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Huawei, belirli bir ücret karşılığında Amerika Birleşik Devletleri yönetimiyle 5G altyapısını paylaşabileceğini açıklamıştı. Mayıs ayından beri Amerika ve Çin arasında yaşanan nedeniyle kara listede olan Huawei’nin, şuan Amerika içinde yasaklı olmasına rağmen 5G altyapısında ticarete katılmasına olumlu bir gözle bakılıyordu. 

ABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladıABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladı

ABD’den Huawei'ye gelen güzel haber!

5G teknolojisi adına 30 ülkede yaklaşık olarak 50 operatörle iş ortaklığı sağlayan Huawei’nin siber saldırılarla mücadele ettiği ortaya çıktı. Huawei ise söz konusu saldırın geliştirdiği 5G teknolojisine yönelik olduğu düşüncesinde. 

Huawei’ye yapılan söz konusu saldırıla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı John Suffolk saldırıların gizli veri dosyalarını çalma yönünde olduğunu açıkladı. Virüs taşıyan E-postalar aracılığıyla gerçekleştirilen bu saldırıların günde 1 milyona ulaştığı öğrenildi. 

Huawei saldırılarının arkasında Donald Trump olabilir mi? 

Geçmişten Günümüze Huawei - ABD Savaşı

Söz konusu saldırılar hakkında araştırma yapan şirket ise gerçekleştirilen saldırıların hem Çin’den hem de diğer ülkelerden olduğunu tespit etti. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer ABD başkanı Donald Trump’ı direk alenen suçlamasa da, üstü kapalı bir dilli okları Trump’a çevirdi. 

Ekim ayının başlarında Huawei şirketinin kurum içi ağını ve dahili bilgi sistemlerini incelemeye söz veren Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Turmp, böyle bir işe karışmış olabilir mi henüz bilinmese de, yine de söz konusu imaların büyük bir suçlama olduğunu söylemek yanlış olmaz. Buda sözlerin eğer bir dayanağı yoksa ilerleyen dönemlerde işlerin iyice karışabileceği anlamına geliyor. Yine de sorunun yanıtı her ne olursa olsun Huawei’nin düşüncelerini değiştirmeyeceği kesin. Çinli telekomünikasyon şirketi Eylül ayının başlayan bu saldırılardan Donuld Turmp’ı suçlamış ve teknolojilerini Çin istihbaratı adına geliştirmekle suçlanmıştı. Hatta bu nedenlerden dolayı ”Ulusal güvenlik” gerekçesiyle ambargo altına giren şirket elinde fiziksel bir kanıt olmadığı üzün suçlamaları reddetmek zorunda kalmıştı.  

Konuyla ilgi açıklama yapan Başkan Yardımcısı John Suffolk, saldırılar sonucunda hiçbir ülkenin direkt olarak sorumlu tutulmadığını açıkladı. Yaşanan sürece soğuk kanlı bir tavırla yaklaştığını açıklayan Suffolk saldırıların nereden geldiğinin henüz netlik kazanmadığını belirtti. 


ABD'nin Huawei yasağı ertelendiABD'nin Huawei yasağı ertelendi
Huawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladıkHuawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladık

PAYLAŞ