Huawei'den Samsung'un katlanabilir telefonunu kütük gibi buldu! - Haberler - indir.com

Huawei'den Samsung'un katlanabilir telefonunu kütük gibi buldu!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 19:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung tarafından geçtiğimiz haftalar içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen Samsung Galaxy Fold adlı model için Huawei cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Huawei CEO’su telefonu kütüğe benzeterek iki marka arasında ciddi bir tartışmanın ateşlenmesine neden oldu. 

7.2 İnç Ekranlı Huawei Mate 20 X Oyuncuların Dikkatini Çekecek 

Huawei Mate X İddialı Özellikler İle GeliyorHuawei Mate X İddialı Özellikler İle Geliyor

CEO’dan Fold yorumu: Çok ağır ve kalın!

Huawei Mobile CEO'su Richard You tarafından yapılan değerlendirmelerde Galaxy Fold modelinin çok kalın ve tasarım açısından da çok kötü olduğu belirtildi. Telefonun elde kullanım açısından çok ağır olduğuna da dikkat çeken CEO, yaptığı bu açıklamalar ile telefonu yerden yere vurdu. Bu açıklamaları her ne kadar başlangıç aşamasında rakip bir firma yöneticisi tarafından yapılması nedeniyle taraflı bulunsa da telefon için Samsung kullanıcılarından dahi benzer şikayetlerin alınması bu telefon için ciddi bir prestij kaybı yaratmaya başladı.

Pek çok forumda ve yabancı portalda yapılan incelemelerde telefonun ağır ve aynı zamanda elde tutuşunun oldukça zor olması telefon için en büyük handikaplar arasında görülüyor. Huawei cephesinden böyle bir haberin gelmiş olması kuşkusuz Samsung'a cevap hakkı tanıdı. Aynı zamanda Huawei tarafından tanıtımı yapılan Mate X, şu anda Samsung'un telefonuna rakip olduğundan dolayı 2 telefonunda karşılaştırılmasına da neden oldu. 

Mate X'in beklenen özelliği Huawei P30 ailesine gelmeyecek

Mobilde rekabet katlanabilir telefonlara yayılıyor!

Yapılan bu açıklama aynı zamanda markaların mobil sektörde artık katlanabilir telefonlar üzerinden de ciddi bir rekabete başladığını gösteriyor. Arka arkaya markalar tarafından yapılan tanıtımlar ile piyasaya sunulan cihazlar, katlanabilir telefon noktasında da kullanıcıları markaların kendine çekmek istediğini net bir şekilde gösteriyor.

Fiyat

İki cihazın fiyatlarına yönelik yapılan karşılaştırmalarda özellikle 1980 dolar üzerinden satışa sunulan Galaxy Fold ön planda görülüyor. Huawei ise etiket fiyatını 2229 Euro olarak belirlemiş. Bu açıdan Galaxy Fold özellikle ekonomik bir cihaz arayanlar için ön planda. Fakat kuşkusuz iki telefonun karşılaştırılmasında fiyat tek başına yeterli bir kriter değil ve fark olsa da iki cihazın da fiyatı oldukça yüksek.

Batarya

Telefonlarda kullanılan bataryaya bakıldığında 4500 mAh kapasiteli Huawei’nin cihazı hızlı şarj teknolojisi sayesinde 30 dakikalık bir süre içerisinde yüzde 85 seviyelerine kadar dolabiliyor. Galaxy Fold ise 4380 mAh batarya kapasitesine sahip. Fakat hızlı şarj konusunda Huawei kadar başarılı değil. 

Samsung Galaxy Fold lüksü isteyenlere özel! 

Kamera

Ön ve arka kameranın kullanılabildiği bu cihazlarda Huawei ön ve arka kamerasındaki yüksek performansı ile dikkat çekiyor. 40 megapiksel ana kameranın 16 megapiksel ultra geniş açı lens ve 8 megapiksel telefon kamerası ile desteklendiği Huawei’nin cihazı tüm bu kameralarıyla fotoğraf ve video konusunda yüksek bir destek sağlıyor. Samsung ise 16 megapiksel ultra geniş açı sensörü 12 megapiksel ve Dual Pixel, AF, OIS gibi özellikleri barındırıyor.

Tasarım

Cihazların tasarım açısından yapılan karşılaştırmalarında ise dışa doğru katlanan bir ekran tasarımına sahip olan Huawei kullanımda çok daha pratik bir durumda. Fakat Galaxy Fold her ne kadar kaba bulunsa da kullanım deneyiminde biraz daha pratik görünüyor.

Menteşe sisteminde ise Huawei ön planda. Arada hiç boşluk kalmadan katlanabilir yapısı cihazın daha kolay ve tasarım açısından başarılı olmasını sağlarken yüzü aşkın bileşeni ile özel bir patentli menteşenin kullanıldığı cihaz, bu açıdan daha başarılı. Huawei daha fazla tablete yakın olurken Samsung daha çok klasik cep telefonu kullanımını bu tasarımda ön planda tutmuş. 

İşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Fold 


Samsung’un katlanabilir modeli Galaxy Fold’da kulaklık girişi var mı?Samsung’un katlanabilir modeli Galaxy Fold’da kulaklık girişi var mı?

PAYLAŞ