Huawei'den Resmi Basın Açıklaması : Kanuna Uyuyor ve Sonuçları Gözden Geçiriyoruz - Haberler - indir.com

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 13:47:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin'in ileri gelen akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin ABD ile arasında yaşanan sorunlar teknoloji gündemine bomba gibi oturan haberler arasında yerini alıyor. ABD'nin Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'e yaptığı darbe niteliğindeki hamleler, üretici şirketi zor duruma düşürüyor olsa da şirket çalışmalarına devam edeceğinin bilgini verdi. Dünyanın en büyük akıllı cihaz üreticilerinin ikinci sırasında yer alan Huawei, Android işletim sisteminin dünyadaki gelişimine ve büyük oranda yol kat etmesine öncülük etmiş isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Üst düzey teknolojisi sayesinde kullanıcılara kusursuz bir kullanım sunmayı hedefleyen Huawei, bu amaç doğrultusunda çalışmalarına devam ederek amiral gemisi niteliğinde akıllı cihazlar üretiyor. Android sisteminin en önemli küresel iş ortakları arasında yerini sabitleyen, hem kullanıcılara hem de sektör adına oldukça faydalı bir eko sistem geliştirmek adına açık kaynaklı platformlar ile yakın temas içerisinde çalışmaktadır.

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, tüm dünyada bugüne kadar satılan ve halihazırda stokta bulunan tüm Huawei ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünleri için kullanıcılarına güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edecektir. Yapılan darbe niteliğindeki hamleleri dikkate almadan çalışmalarına devam eden üretici şirket Huawei, son zamanların en çok tercih edilen akıllı cihazların sahibidir.

ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak?ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak?

"Kanuna uyuyor ve sonuçları gözden geçiriyoruz"

"Dünya çapında tüm kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak amacıyla güvenli ve sürdürülebilir bir eko sistem kurmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklama yapan şirket, bununla beraber aynı zamanda kullanıcıların isteklerini karşılamak adına çalışmalarına hızla devam edeceklerinin bilgisini verdi. Elde edilen bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda referans için Google ve Android'den gelen açıklamalara da göz atmak gerekirse, Google konu ile alakalı; "Kanuna uyuyor ve sonuçları gözden geçiriyoruz. Hizmetlerimizin kullanıcıları için Google Play ve Google Play Protect'teki güvenlik korumaları mevcut HUAWEI cihazlarında çalışmaya devam edecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bununla beraber Android ise konu ile ilgili şu şekilde konuştu; “ABD hükumetinin son eylemlerine uymak üzere attığımız adımlarla ilgili olarak HUAWEI kullanıcılarından gelen sorulara istinaden, ABD hükumetinin tüm gereksinimlerine uymakla birlikte, tüketicilerin halihazırda kullanmakta olduğu mevcut cihazlarda Google Play ve Google Play Protect’in güvenliği gibi hizmetlerin çalışmaya devam edeceğini garanti ederiz.”

ABD'nin Huawei ürünlerine karşı uyguladığı politika sebebiyle , bugün Google'ın da Huawei ürünlerine karşı tepki gösterdiğinin bilgisini elde etmiştik. Bunun ardından ise Intel ve Qualcomm'da Huawei ile aralarında olan ilişkiyi askıya alma kararı aldıklarını bilgisi ile karşı karşıya gelmiştik. Şirketler arasında yaşanan bu olumsuz durumlar karşısında kullanıcılar oldukça tedirgin oldular. Ellerinde bulunan akıllı cihazlara ne olacağı hakkında kafalarında çeşitli soru işaretleri oluştu.  Art arda gelen bu olumsuz haberler karşısında Huawei çalışmalarına kesinlikle ara vermeden hızla devam ediyor. Akıllı cihaz üretiminde zaman zaman zirveyi zorlayan çalışmalara da imza atıyor. Yaşanan bu olumsuz haberler karşısında yılmadan hızla büyümeye devam eden Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, konu ile ilgili açıklamalar yaptı.

Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?
Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe