Huawei'den Kullanıcı Verileri Konusunda Önemli Adım - Haberler - indir.com

Huawei'den Kullanıcı Verileri Konusunda Önemli Adım

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 19:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üretici Huawei, ürettiği akıllı cihazlar ile kullanıcıların kişisel verilerini ele geçirdiği iddiası ile karşı karşıya kalmıştı. Başta ABD olmak üzere, birçok Batı ülkesi Huawei'ni, "Çin hükümeti adına casusluk yapmakla" suçladı. Huawei bu iddiaları kesinlikle kabul etmemiş olsa da oldukça zorlu bir süreç geçirdiğini de söylememek olmaz. Shenzen merkezli olan Çinli teknoloji devi Huawei, ürettiği ürünler doğrultusunda elde ettiği kullanıcı verilerini bu zamana kadar Singapur'da saklıyordu. Bugünden sonra ise, kullanıcı verileri İrlanda'da saklanacak. Ciddi bir değişikliğe giden Çinli akıllı cihaz üretici Huawei, bu şekilde bir güven alt yapısı inşa etmeye odaklanıyor.

Son derece başarılı bir çizgide ilerleyen Huawei, şu an için hem Batı ülkelerinde hem de Avrupa'da yer alan müşterilerinin güvenini tekrar kazanmak adına Avrupa Birliği dahilinde yer alan veri merkezlerinde saklanacağının bilgisin verdi. Yaşanan olaylar sebebiyle Huawei güç kaybetmiş gözükse de pek fazla kayıp ile karşı karşıya kalmadı. Fakat yine de kullanıcıların güvenlerini toplamak adına bu tarz bir değişikliği seçerek gelişim göstermeye odaklanıyor. 

Android Q (Android 10) Alacak Huawei Akıllı TelefonlarAndroid Q (Android 10) Alacak Huawei Akıllı Telefonlar

Huawei, veri saklama merkezini değiştiriyor

Çinli teknoloji şirketi tarafından yapılan açıklama ile beraber, Huawei Mobil Servisleri'nin 31 Mayıs tarihinden bugüne, Singapur'da yer alan Huawei Device Co. Ltd'den, yüzde yüzü Huawei'nin bünyesinde yer alan İrlanda merkezli Aspiegel Limited adlı şirkete vereceğinin bilgisini duyurdu. Söz konusu bu özelliğin sadece Huawei Kimliği, Bulut Bilgileri, Tema Özellikleri ve bunun yanı sıra aynı zamanda Uygulama içi satın alımları kapsadığının altını çizen akıllı cihaz üreticisi Huawei, "Bu durum, servislerimizi kullanma şeklinizi etkilemeyecektir. Genel olarak tüketici yasası haklarınız ve yükümlülükleriniz bu değişiklikten etkilenmeyecektir. Örneğin, bu değişiklik cihaz garantinizi etkilemeyecektir”  ifadelerini kullandı. Ülkeler tarafından Huawei hakkında ortaya atılan iddialar karşısında Huawei başarılı adımlar atarak kullanıcılarını geri kazanmayı hedefliyor. 

Her geçen gün başarısına bir yenisini daha ekleyerek gelişim gösteren Çinli teknoloji devi şirket, bu adımı ile güvenini kaybettiği kullanıcıları geri kazanmak adına çalışmalara başladığının altını çizdi. Her geçen gün daha da fazla kitleyi etkisi altına alarak kullanım alanlarını genişleten şirket her adım da daha da ürünler ile karşımıza çıkmayı başarıyor. Çinli üretici, söz konusu bu değişikliklerin dışında kalmak isteyen Huawei kullanıcılarının, Huawei kimliği hesabını silerek, kullanıcı sözleşmelerini sonlandırmaları gerektiğinin altını çizdi. Güvenlik alanında yapılan bu yeniliklerin 31 Mayıs 2019 tarihi itibariyle resmi olarak yürürlüğe gireceğinin bilgisi verildi. Huawei Kimlik hesabınızı silmek için aşağıda yer alan adımları takip ederek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. 

Ayarlar > HUAWEI Kimliği bölümüne gidin > Huawei kimliğinize giriş yapmadıysanız giriş yaparak aktif hale getirin > Ayarlar veya Gizlilik merkezi (telefon modelinize bağlı olarak) > Hesabı sil bölümüne gidin. Bu adımları takip ederek Huawei Kullanıcı Kimliğinizi tamamen silerek yeni sistem doğrultusunda kullanım elde edebilirsiniz. Akıllı cihazınız bu sayede çok daha güvenli olacak.


Huawei'nin 5G'li Telefonunun Lansman Tarihi Belli OlduHuawei'nin 5G'li Telefonunun Lansman Tarihi Belli Oldu
Huawei Y9 Prime TanıtıldıHuawei Y9 Prime Tanıtıldı

PAYLAŞ