Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak? - Haberler - indir.com

Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 11:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Amerika ile Çin arasında yaşanan sorunlar Huawei şirketini etkilemeye devam ediyor. Huawei için Başkan Trump’ın sergilemiş olduğu yaptırım kararlarından sonra Çinli şirket Huawei’den de resmi açıklama geldi. Şirket bu yaptırımlara önlem aldıklarını belirtirken kendi senaryolarını hazırlamaya başladıklarını da duyurmuş oldu. ABD Başkanı Donald Trump tarafından Çinli Huawei şirketi için yapılan yaptırımlar sürüyor. Bu noktada Trump, Huawei dahil olmak üzere Huawei’nin bağlı olduğu şirketler kara listeye eklenirken bu rakam 70’e yükselmiş durumda. Bu kararlar sonrasında yaptırımlarda uygulanmaya başlanırken ilk yaptırım Google cephesinden Huawei’nin açık kaynaklı lisanslarını devre dışı bırakılarak geldi. Sadece bu değil ayrıca ürünlerin ve yazılımların Huawei ile olan tüm ilişkiler için askıya alındığı açıklandı.

Huawei’den İlk Resmi Açıklama

Huawei'den ABD Başkanı Trump'ın Kararı Hakkında AçıklamaHuawei'den ABD Başkanı Trump'ın Kararı Hakkında Açıklama

Yaptırım kararlarına yönelik şirket kurucusu ve başkanı olan Ren Zhengfei’den ilk açıklama gerçekleştirildi. Buna göre Amerika’nın Huawei ve bağlı 70’in üzerindeki şirketi kara listeye eklemesiyle beraber, şirketin böyle bir durum için senaryo hazırladığını belirtti. Önlem amacıyla yapılan bu yaptırımların aşırı olduğu belirtilirken, Zhengfei’ye göre Huawei’nin yükselen performansı üzerinde bir etkisi olmayacağı belirtiliyor. Ayrıca bu yaptırımların Huawei’nin büyümesini durdurmayacağı ancak yavaşlatabileceği dile getiriliyor.

Japon basın mensuplarına açıklama yapan Zhengfei, Huawei’nin herhangi bir yasak durumu ihlal etmediği belirtiliyor. Ancak buna rağmen çeşitli kısıtlamalara uğrayan şirket, büyümesine devam edeceği fakat biraz daha yavaş gerçekleşeceği düşünülüyor. Reuters kaynaklı habere göre Huawei’nin yılık gelir artışının yüzde 20’nin altına düşebileceği de belirtiliyor.


Samsung ve Huawei Aralarındaki Patent Savaşını Bitirmek İçin UzlaştıSamsung ve Huawei Aralarındaki Patent Savaşını Bitirmek İçin Uzlaştı
Huawei Mate 20 X 5G Tanıtıldı! İşte ÖzellikleriHuawei Mate 20 X 5G Tanıtıldı! İşte Özellikleri

PAYLAŞ