Huawei'den eski telefonlar için müjdeli haber - Haberler - indir.com

Huawei'den eski telefonlar için müjdeli haber

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-19 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Huawei, ABD cephesinden kaynaklı zor zamanlar geçirmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere Çin ve ABD arasındaki ekonomik krizden oldukça fazla etkilenen Huawei için Google lisansları iptal edilmiş ve telefonlar Android ekosisteminden yoksun kalmıştı. Şimdi ise Huawei tarafına yasal olarak ABD’de iş yapabilmesi için verilen geçici genel lisansın sona ermesiyle beraber ortaya çıkan durum hakkında ilk resmi açıklama geldi. Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Huawei’ye yönelik uygulanan ambargo için 90 günlük bir izin vermiş ve daha sonra bu izni ciddi bir şekilde uzatmıştı. Donanımsal tarafta şirkete muhtaç olan markaların durumu sebebiyle verilen ambargo erteleme kararı sayesinde ABD’li birçok şirket Huawei ile iş yapabiliyor, firma da ambargo öncesinde çıkan Android telefonları için Google ile lisans güncellemeleri yapabiliyorlardı.

Huawei’den eski cihazlar için müjdeli haber

Huawei teknoloji kısıtlaması nedeniyle zor günler geçirebilirHuawei teknoloji kısıtlaması nedeniyle zor günler geçirebilir

Fakat TGL için konulan bu süre sona erdi. Bu sebeple ortaya eski Huawei telefon kullanan kişileri endişelendiren iddialar çıktı. Buna göre kaynaklar TGL’nin bitmesiyle ambargo öncesinde çıkan Android telefonlar için de bir sıkıntı olabileceği söylüyordu. Google’ın ise söz konusu bu modellere resmi güvenlik yaması vermeyi bırakabileceği GMS / Android lisans iptali ile beraber Google servis ve uygulamalarına güncelleme kesilebileceği ifade ediliyordu. Hatta ambargo öncesi Android lisansı alınan telefonların ilerleyen dönemde SafetyNet sisteminden geçemeyeceği ve bu sebeple bazı banka uygulamalarının, oyunların ve bununla beraber mobil ödeme sistemlerinin çalışmaz hale geleceği de söylenen iddialar arasında yer alıyor.

Ancak bu durumlar sonrasında Huawei Mobile resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre şirket güncelleme göndermeye ve Android lisansına sahip eski modelleri de desteklemeye devam edecek. Yeni cihazlar HMS ile AppGallery altyapısı üzerine kurulduğundan onlar için zaten bir değişiklik bulunmuyor. Öyle ki Huawei’nin Android lisansına sahip olan ve kullanımda bulunan milyonlarca telefonu bulunuyor. Gelen son bilgiler kapsamında ise Huawei artık üretiminde ABD teknolojilerinin kullanıldığı işlemcileri kesin olarak satın alarak telefonlarına koymayacak. Artık üretici şirket ABD merkezli olmasa bile işlemcisinde ABD imzalı bir detay kullanılırsa Huawei’ye satmayacak.


İlgili uygulamalar
Huawei'den yeni akıllı gözlük geliyorHuawei'den yeni akıllı gözlük geliyor
Huawei Android güncellemeleri için yolun sonuna gelmiş olabilirHuawei Android güncellemeleri için yolun sonuna gelmiş olabilir

PAYLAŞ