Huawei'den ekran kameralı fütüristik telefon modelleri - Haberler - indir.com

Huawei'den ekran kameralı fütüristik telefon modelleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-08 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD cephesinin uygulamış olduğu yasaklamalara rağmen yeni modelleri üzerinde çalıştırmalarını sürdüren Huawei, katlanabilir Huawei Mate Xs 5G gibi yenilikçi akıllı telefon modellerini piyasaya sürmeye devam ediyor. 28 Ekim 2019’da Huawei tarafından açılan ve LetsGoDigital tarafından keşfedilen yeni patentler Çin devinin gelecek akıllı telefon modellerine dair fikirler veriyor. Henüz resmi olarak duyurulmayan bu iki akıllı telefonunda kenarlarına eğim verilerek tasarlanmış bir ekrana sahip olması bekleniyor. Muhtemel olarak dokunma ve kaydırma hareketleriyle komut verilecek olan her iki tasarımda Huawei Mate 30 Pro’da karşılaştığımız benzer bir şekilde fiziksel yan düğmeye sahip olmayacak.

Diğer yandan her iki telefonunda üst kısmında birer güç düğmesi yer alacakken, alt tarafta ise standart USB-C bağlantı girişi bulunacak.

Huawei'nin ekran altı kameraya sahip akıllı telefonunun tasarımı sızdırıldıHuawei'nin ekran altı kameraya sahip akıllı telefonunun tasarımı sızdırıldı

Edge ekran ve yan tuşlar yok

Her iki telefonda ekran çerçevesi ve selfie kamerası için ayrılmış herhangi bir çentik yer almıyor. Akıllara pop-up kamera sistemi gelirken, bunun için de bir mekanizmanın olmadığı gözüküyor. Bazı Çinli şirketlerin ekran altı kameralı prototip akıllı telefonlarını gösterdiklerini gördük. Bu kapsamda Oppo bunu ilk yapan şirket olmak ile beraber bundan öncesinde ise Xiaomi’nin patentlerinde bu teknolojiye yönelik çalışmaların olduğu gözükmüştü. Ancak o dönemlerde kullanıcılar bu tarz bir teknoloji için hazır değildi.

Her iki Huawei patentinde gözüken cihazlar arasındaki tek fark ise arka kamera modülünün düzen şekli oluyor. İki patent, Huawei P30 Pro’da gördüğümüze benzer olarak ortalama bir hap şekilli arka kamera modülü işaret ediliyor. Fakat bu durumda flaş da kamera modülünün içinde ve üstte ise muhtemel olarak hibrit bir zoom kamera bulunuyor. İkinci patette ise Huawei Mate 30 serisinde gördüğümüz dört sensör barındıran dairesel kamera modülü bulunuyor.


Huawei MatePad T8 Türkiye'de satışa çıkıyorHuawei MatePad T8 Türkiye'de satışa çıkıyor
Huawei akıllı saat satışlarıyla Apple'a meydan okuyorHuawei akıllı saat satışlarıyla Apple'a meydan okuyor

PAYLAŞ