Huawei’den casuslukla iddialarına NSA yanıtı - Haberler - indir.com

Huawei’den casuslukla iddialarına NSA yanıtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 12:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Huawei ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki casusluk suçlamaları hala sonlanmış değil. İki taraf Da birbirine karşı ciddi iddialarda bulunurken konu ile ilgili Huawei cephesinden yeni bir açıklama geldi. 

Casusluk iddialarına Huawei kurucusuından net açıklama!

Huawei P30 Pro dört arka kamerasıyla büyüleyecek!Huawei P30 Pro dört arka kamerasıyla büyüleyecek!

Huawei Başkanı Guo Ping tarafından yapılan bu açıklamalarda özellikle Huawei’nin böyle bir işe gerek duymayacağı ve iddiaların herhangi bir şekilde kabul edilmediği ifade edildi. Açıklamanın en dikkat çeken yanı ise Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile ilgili kısımlar oldu.

Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) saldırıda mı bulundu?

Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından Huawei’ye yönelik bir siber saldırının olduğunu söyleyen başkan, bu açıklamasıyla olunca dikkat çekti. Başkan tarafından yapılan açıklamalarda özellikle Edward Snowden tarafından yapılan paylaşımlara dikkat edilmesi gerektiği ve bu paylaşımlarda Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Huawei’ye yönelik ciddi bir saldırı planının bulunduğunu ve bu saldırıları gerçekleştirdiğini söyledi.

“Huawei dünyanın kalanı için daha güvenli”

Guo, şirket bilgilerinin incelenmesi halinde durumun net bir şekilde görüldüğünü söylerken dünyanın geri kalanı için Huawei’nin daha güvenli bir tercih olacağını belirtti. yaptığı bu açıklamalar ile hem Mobil Dünya Kongresi’ne hem de tartışmalara damga vurmayı başaran başkanın bu sözlerinin üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'nin nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor.

Geçmişi var!

Konu ile ilgili çok eski yıllarda da çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Öyle ki 2014 yılı itibariyle Almanya'da yayınlanan bir makalede NSA tarafından bazı Huawei ürünlerine yönelik ciddi bir saldırının gerçekleştiği ve bu saldırıda özellikle şirket kurucusuna ait mesajların ele geçirildiği açıklanmıştı. Bu açıklamalar göz önünde bulundurulduğunda ise özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin mevcut olayların üstünü kapamak istediği ve bu nedenle de Huawei için casusluk iddialarını giderek daha da yüksek sesle söylemeye başladı öne sürüldü.

Bundan sonra ne olacak?

Huawei Başkanı Guo Ping tarafından yapılan bu açıklamalar sonrasında ise sürecin nasıl devam edeceği oldukça merak ediliyor. Öyle ki bugüne kadar iki taraf da birbirin ciddi bir şekilde sert mesajlar göndermezken yeni açıklamalarda durum çok daha sertleşmiş görünüyor. Bu açıdan önümüzdeki günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nden gelecek yeni açıklama ile birlikte süreç çok daha sert bir hal alabilir. 

Huawei'den casus çalışan için radikal karar!


Mate X’in beklenen özelliği Huawei P30 ailesine gelmeyecekMate X’in beklenen özelliği Huawei P30 ailesine gelmeyecek

PAYLAŞ