Huawei'den casus çalışan için radikal karar! - Haberler - indir.com

Huawei'den casus çalışan için radikal karar!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-14 17:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Etkinlik

Huawei’nin Polonya’da bulunan ofisinde bir çalışanın casuslukla suçlanması, Huawei’nin radikal bir karar almasına neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar.

Son dönemlerde Huawei’nin casusluk konusunda adı pek çok farklı spekülasyonda yer alırken Polonya’da yaşanan bir gelişme yeniden gözleri Huawei’ye çevirdi. Polonya’da sürdürülen bir soruşturma kapsamında bir Huawei çalışanı tutuklandı. Bu olayın ardından Huawei’nin nasıl bir açıklama yapacağı merak edilirken firma tarafından yapılan açıklamalarda çalışanın işine son verildiği duyuruldu. 

Çin, ABD'li telekomünikasyon şirketlerine mi sızdı?

Huawei 2018 Yılının Rekor Rakamlarını AçıkladıHuawei 2018 Yılının Rekor Rakamlarını Açıkladı

Huawei casusluk iddialarını affetmedi

Polonya’da yapılan resmi açıklamalarda casusluk ile ilgili durumun Huawei ile bir ilgisi olmadığı belirtilmişti. Huawei ile ilgili olmayan bir konuda adı casusluğa karışan çalışanı için herhangi bir şekilde affetme yoluna gitmeyen şirket, şirketin itibarının zedelenmesi nedeniyle böyle bir kararın alındığı duyuruldu.

Konunun bu kadar çok gündeme gelmesindeki en etkili olaylardan birisi ise Huawei mali işler şefi Meng Wangzhou’nun Kanada’da tutuklanması. Şu anda Meng’in ABD’ye iadesi dahi konuşuluyor. Bu nedenle Polonya’da da casusluk konusunda iddiaların konuşulmaya başlaması Huawei’yi zor durumda bıraktı.

Yasaklama gelecek mi?

Huawei çalışanının karıştığı casusluk olayı sonrasında Polonya’da gündem Huawei’ye karşı bir yaptırımın olup olmayacağı. Öyle ki Polonya İçişleri Bakanı Joachim Brudzinski tarafından yapılan açıklamalarda Huawei’ye karşı bir yaptırım çağrısı duyuruldu. Fakat henüz hükümet tarafından Huawei adına alınmış bir kesin karar bulunmuyor. 

ABD'den ZTE ve Huawei boykotu!



PAYLAŞ