Huawei'den Blockhain destekli telefon gelebilir! - Haberler - indir.com

Huawei'den Blockhain destekli telefon gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 14:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Başarılı telefon üretici Huawei'nin  Sirin Labs'ın işletim sistemini kullanarak bir cep telefonu geliştirmeyi düşündüğü iddia edildi. Telefon, Android'in yanında blockchain uygulamalarını çalıştırabilecek. Bloomberg'e göre, görüşmeler özel olarak gerçekleşiyor. Henüz bir netlik kazanmasa da güçlü bir ihtimal söz konusu. Eğer bu planlar meyvelerini veriyorsa, dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olan Huawei Technologies, blockchain'i destekleyen ilk büyük telefon üreticisi olacak.

Blockchain temelde bir kripto para biriminde gerçekleşen her işlemi kaydeden bir defterdir. Bu defterler, blok zincirinin yararlarından olan merkezi olmayan ve olanaksızdır. Bu sistem kripto para birimine yatırılanlar tarafından yoğun bir şekilde benimsenmiş ve teşvik edilmiş olsa da, daha büyük bir kitleye hitap etmemiştir. Huawei gibi bir cep telefonu üreticisinden gelen ilgi bu konuda yardımcı olabilir.

2017 yılında, Şirin Labs'ın 1000 dolarlık bir fiyat etiketi içeren bir blockchain tabanlı akıllı telefon geliştirdiği biliniyor Telefon, güvenli exchange erişimi ve kripto cüzdanları gibi özellikle blockchain uygulamaları için tasarlanmış bir işletim sistemi üzerinde çalışacak şekilde geliştirilmişti. Muhtemelen, Huawei, tüketicilerin bu telefonda gösterdiği ilgiye dikkat göstermiş olmalı.

Bu görüşmelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek ilginç olacak. Bunu yaparlarsa, diğer akıllı telefon yapımcılarının bu projenin ne kadar başarılı olduğunu görmek için izleyeceğini ve Huawei'nin ayak izlerini takip edip etmeyeceklerini düşüneceklerini iddia edebilirsiniz.





PAYLAŞ