Huawei'den arka kameraya entegre dokunmatik ekran patenti - Haberler - indir.com

Huawei'den arka kameraya entegre dokunmatik ekran patenti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Huawei, ilginç bir teknolojinin yer aldığı patentin sahibi oldu. Bu patent kapsamında şirket, akıllı cep telefonların arka kamerasına halka şeklinde bir dokunmatik ekran getirmeyi planlıyor. Teknoloji devi Huawei, kendi ürettiği akıllı cep telefonu modellerine yeni ve farklı bir teknoloji getirmek üzere kafa yordukları öğrenildi. Gün yüzüne çıkan bu yeni patent içerisinde yer alan bilgilere göre şirket, akıllı cep telefonların arka kamera kısmına entegre edilen bir dokunmatik ekran geliştirmek üzere çalışmalara başlamış gibi gözüküyor. 

Kamera kısmını çevreleyen dokunmatik ekran

Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü web sitesi üzerinden yayınlanan bu patente göre, Huawei halka şeklinde bir dokunmatik ekran üzerinde çalışıyor. Bu bilgiye ek olarak aynı zamanda bu dokunmatik ekran modelininde, akıllı cep telefonların arka kamera modülünü çevreleyecek şekilde kullanıma sunulacak şekilde açıklandı. Örnek olarak gelen bildirimler, çağrılar ve mesajlar bu halka şeklindeki ekran üzerinden rahatlıkla kontrol edilebilecek. 

Huawei online mağazası alışverişe açıldıHuawei online mağazası alışverişe açıldı

Patent içerisinde, bu halka ekranın entegre edileceği kamera ise 2x2 olamak üzere dörtlü bir şekilde gözükecek. Sektöre yakın olan kaynaklara göre, Huawei'nin bu yeni halka ekran teknolojisini, gelecek sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen Huawei Mate 40 ailesinde kullanılabileceği ön görülüyor. Söz konusu bu teknolojinin şu an için patent aşamasında olduğunu düşünmek gerektiğinde, bu teknolojinin hiç gerçekleşmeme ihtimalinin olduğunu da belirtmekte fayda vardır. Bu patentin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ise gelecek günlerde görmek mümkün olacak. Teknoloji şu an çok yeni olup henüz kesin bilgiler sunmuyor. 

 


Huawei EMUI 10'nun başarısı hakkında açıklama yaptıHuawei EMUI 10'nun başarısı hakkında açıklama yaptı
Huawei Mate 40 Pro tasarımı ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro tasarımı ortaya çıktı
Huawei P40 serisi özel bir görsel yonga setiyle gelebilirHuawei P40 serisi özel bir görsel yonga setiyle gelebilir

PAYLAŞ