Huawei'den Android One Açıklaması Geldi - Haberler - indir.com

Huawei'den Android One Açıklaması Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 16:41:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın bir süredir piyasada olan Android One girişimi Google’ın en saf ve temiz arayüzü olarak biliniyor. Bu versiyon üreticilerin bazı modellerine sunulurken şimdi Çinli marka Huawei tarafından Android One işletim sistemli modeller hakkında bazı açıklamalar yapıldı. Pazarda baktığımız zaman Nokia, General Mobile ve Xiaomi gibi birçok üreticinin bazı modelleri bu söz konusu Android One programına dahil durumdalar. Ancak Huawei ise bu yönde henüz bir girişim gerçekleştirmiş değil. Android One işletim sistemi sunmuş olduğu arayüz en sade ve modifiyesiz olarak geliyor. Bu noktada şirketlerin cihazlarına giydirmiş oldukları arayüzler bu modellerde bulunmuyor. Bu sayede Android One kapsamında yer alan cihazlar güncellemeleri en hızlı bir şekilde alabiliyorlar.

Huawei Android One Girişimi

Huawei Mate 20 Pro Resmi Türkiye Fiyatı AçıklandıHuawei Mate 20 Pro Resmi Türkiye Fiyatı Açıklandı

Oldukça sade ve özgür bir arayüzle gelen Android One ile üreticilerin kendi arayüzlerinde sunmuş olduğu deneyimlerden yararlanmak mümkün olmuyor. Huawei bildiğiniz üzere kullanıcılarına EMUI adlı bir arayüzünü sunuyor. Şimdi ise Çinli üretici Huawei’nin yakın bir zamanda böyle bir planı olmadığı biliniyor. Ancak şirket yöneticilerinden olan Walter Ji tarafından yapılan açıklama ile markanın Android One’a olan yaklaşımı belli olmuş oluyor. “Kendi pazarımızda böyle bir şey denedik ancak kullanıcıların mutlu olduğunu sanmıyorum.” Diyen Ji bu noktada markanın kendi EMUI arayüzüne bir hayli güvendiği ifade ediliyor.

Huawei’nun bu EMUI arayüz serisi kullanım kolaylığı ve gelişmiş özellikleri ile dikkat çekiyor. Şirket ayrıca yeni EMUI 9.0 ile beraber çok daha gelişmiş özelliklere sahip basit bir kullanım deneyimi sunması hedefleniyor.


Huawei'nin yeni telefonu, kamerasıyla damga vuracakHuawei'nin yeni telefonu, kamerasıyla damga vuracak
Huawei, 10x yakınlaştırmalı, dört arka kameralı telefon çıkaracakHuawei, 10x yakınlaştırmalı, dört arka kameralı telefon çıkaracak
Huawei Akıllı Telefon Pazarının Liderliğine Göz KoyduHuawei Akıllı Telefon Pazarının Liderliğine Göz Koydu

PAYLAŞ