Huawei'den Amerikalı Çalışanlar İçin Talimat - Haberler - indir.com

Huawei'den Amerikalı Çalışanlar İçin Talimat

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei ile ABD arasında yaşanan gerginlik halen devam etmekte ve konu ile ilgili her gün farklı gelişmeler yaşanmaktadır. ABD hükumetinin Ulusal Acil Durum ilan etmesi ile başlayan ve daha sonrasında Google ve bazı ABD merkezli şirketler, Huawei ile olan bağlantılarını askıya almaya kararı verdi. Gerçekleşen bu olayların ardından Huawei çok ciddi sıkıntılı günler geçirdi. Sonrasında ise Huawei, konu ile ilgili ABD mahkemesine başvurarak ABD hükumeti tarafından kendisine uygulanan yaptırımların iptali için talep de bulundu. Bunun yanı sıra Huawei son olarak çalışanları için bir talimat verdi. 

Olayların en başına bakmak gerekirse aslında her şey Çin ve ABD arasında yaşanan ticari savaş nedeni ile başlamış olup, iki ülke arasında yaşananların etkisi de Huawei sarsmıştır. Mesele iki ülke arasındayken, ABD'nin Huawei hedef alması halinde olaylar çok daha farklı yönde seyir etmeye başlamıştır. En sonunda ise Huawei, ABD mahkemesine başvurarak hakkını aramaya devam edeceğinin izlenimlerini vermiş oldu. 

Huawei ABD'de Hukuk Savaşı BaşlattıHuawei ABD'de Hukuk Savaşı Başlattı

Huawei'nin çalışanlarına talimatı var

Çinli teknoloji Huawei cephesinden hem kurucu hem de CEO düzeyinde Huawei ve ABD arasında yaşanan gerilim sebebiyle çeşitli açıklamalarda bulunuldu. Son gelişmelere baktığımızda şirketin merkez şehrinden önemli düzeyde açıklamalar geldi. Huawei'nin, Shenzhen şehrinde yer alan genel merkezinde çalışanların Amerikalılar ile yapacakları toplantıları iptal etmeleri gerektiğini talep etti. Burada esas dikkat çeken konu ise, burada çalışmak için bulunan Amerikalılara verilen talimatlardır. Şöyle ki Huawei'nin genel merkezinde görev alan Amerikalılar, ülkelerine geri dönmek için harekete koyuldular bile. Financial Times'tan elde edilen haberlere göre söz konusu Çinli şirket, Amerikalı çalışanlarına bilgisayarlarını toplayıp şirketten ayrılmasını söyledi. 

Söz konusu konu ile ilgili açıklama yapan Huawei Baş Stratejisti Dang Wenshuan, şirketin genel merkezinde yer alan Ar-Ge departmanın çalışan Amerikalı vatandaşların iki hafta içerisinde şirketten ayrılarak ABD'ye dönmeleri gerektiğini söyledi. Bu karar tam olarak, Trump yönetimi tarafından, Huawei ve aynı zamanda diğer Çinli üretici şirketlerin kara listeye alınması ile aynı döneme denk geliyor. Wenshuan yapmış olduğu açıklamada “Ne olacağını bilmiyoruz. Beyazdan daha beyaz olmalıyız” dedi. Wenshuan aynı zamanda Huawei çalışanları ile Amerikan vatandaşları arasındaki etkileşimi sınırlandırdıklarının da bilgisini verdi.

ABD'nin Huawei uyguladığı yaptırımların ardından Huawei'de artık harekete geçerek, uygulanan yaptırımlar karşısında dik kaldıklarını göstermeye başladılar. Zaten, verilen kararın ardından Huawei, Google tarafından verilen Android lisansını kaybetti ve bu sebeple de kendi işletim sistemini geliştireceklerinin bilgisini vermişti. Böylelikle kendi yöntemleri ile üretime devam edeceklerinin izlemini veren Huawei, Amerikalı çalışanlarını da işte çıkarma kararı aldığını açıkladı. Çinli teknoloji devi Huawei'nin genel merkezine gelen ziyaretçilerin Amerikan pasaportuna sahip olup olmadıkları kontrol ediliyor ve merkezde teknoloji ile ilgili özel konuların konuşulmasına dikkat edilecek. Çin ve ABD arasında yaşanan gerginlik sebebiyle ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalan Huawei, kendi yöntemleri ile piyasada yer almaya devam ediyor. 


Huawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok BüyükHuawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok Büyük
Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!
Kar Amacı Gütmeyen Bağımsız Kuruluş IEEE'den Huawei YasağıKar Amacı Gütmeyen Bağımsız Kuruluş IEEE'den Huawei Yasağı

PAYLAŞ