Huawei’den “akıllı telefon pazarını bırakıyorduk” açıklaması - Haberler - indir.com

Huawei’den “akıllı telefon pazarını bırakıyorduk” açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-09 00:18:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefonu pazarında önemli bir noktada yer alan ve başarılı isimlerden biri haline gelen Huawei, bu aşamaya kolay gelmediklerini açıkladı. Hatta öyle ki bir dönem sektörden komple çıkma planları dahi olmuş. Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin CEO'larından biri olan Richard Yu, kısa süre önce yayınlanan ve tam dört saat süren "Who is Huawei" adlı video ile dikkat çeken açıklamalara imza attı. Açıklamada yer alan bilgilere göre şirket, tam sekiz yıl önce akıllı telefon pazarına giriş seviyesinde telefonlar üreterek adım atmış. Fakat şirket, o dönemlerde günümüz kadar büyük olmayan pazarda beklediğini bulamamış ve sunduğu " kötü kullanıcı deneyimi" nedeniyle ciddi anlamda sektörden geri çekilmeyi düşünmüş. Bu düşüncesinden geri çekilmesi pek sürmemiş ki şirket günümüzde bu halde. 

Geçirdiği zor günlerde farklı stratejiler geliştirerek ayakta kalan şirket, her geçen gün adım adım yükselmeyi başardı. Farklı stratejiler denemek zorunda kaldıkları dönemde bizzat adım atan Richard Yu, şirketi daha kaliteli orta düzey ve üst düzey akıllı cihazlar üretmeye yöneltmiş. Bu durumda şirketi ayakta tutmaya yarayacak bir adım olmuş. Girdikleri bu yeni dönemden çok daha emin adımlar ile ilerleyen ve sadece Çin değil dünyada da adından söz ettirmeyi başaran şirket, neredeyse tamamen çıkmayı düşündüğü pazarın şu an en önemli isimlerinde biri haline geldi. 

ABD’nin Huawei ile ilgili yeni planı ortaya çıktıABD’nin Huawei ile ilgili yeni planı ortaya çıktı

Huawei nasıl bu kadar güçlendi?

Pazara girdiği süreçte bek de şanslı olmayan şirket, adlığı olumsuz geri dönüşler nedeniyle pazardan tamamen çekilmeyi düşünmüşken günümüzde teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri haline geldi. Şirketin bugün bu kadar başarılı bir noktada olması ve bu kadar büyümesinin arkasında arge çalışmalarına harcadığı para yatıyor. Şirketin sadece 2017 yılında arge çalışmaları için tam 113.8 milyar dolar kadar bir mebla harcadığı biliniyor. Şirket yaptığı bu harcama ile zamanında Apple'ın üzerinde, Intel'in ise hemen altında yer alan bir isim oldu. Hatta bu yatırımı ile şirket ön plana çıkmayı dahi başardı.

Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanıcıların yorumlarını ve isteklerini de süzgeçten geçirerek doğru bir şekilde değerlendiren Huawei, 2017 yılında arge için şimdiye kadar yaklaşık 60 milyar dolardan fazla para harcadıklarını dile getirmişti. Doğru alana yatırımlar ve seçilen doğru stratejiler ile günümüze kadar adım adım büyüyerek gelen Huawei, zaman zaman ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalıyor olsa güçlü alt yapısı sayesinde kısa süre içerisinde toparlanarak varlığına devam ediyor.

Bu yıl içerisinde yaşanan ABD ambargosu nedeniyle yılı oldukça kötü geçiren şirket, yeni akıllı cihaz modelleri ve işletim sistemi olan HarmonyOS ile geleceğe oldukça umutlu bir pencere açıyor. Şunu da belirtmek gerekiyor ki şirket telefon üretimi dışındaki alanlarda da oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Hatta öyle ki telefondan daha güçlü alanlara sahiptir. Bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda Huawei, özellikle de 5G teknolojisi konusunda dünyada bir lider olmayı başardı. 

 


Huawei Nova 6 ve 6 5G tanıtıldıHuawei Nova 6 ve 6 5G tanıtıldı
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Huawei P20 Pro ile selfie paylaştıİngiltere Başbakanı Boris Johnson Huawei P20 Pro ile selfie paylaştı
DxOMark’ı alt üst eden Huawei Nova 6 SE özellikleri ve fiyatıDxOMark’ı alt üst eden Huawei Nova 6 SE özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ