Huawei'den ABD Başkanı Trump'ın Kararı Hakkında Açıklama - Haberler - indir.com

Huawei'den ABD Başkanı Trump'ın Kararı Hakkında Açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 14:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD Başkanı Donald Trump dün Amerikan şirketlerinin Ulusal güvenlik riski teşkil eden” şirketlerden, telekomünikasyon ekipmanları ve donanımlarını almalarını yasaklayan bir kararname imzaladı.

Bildiğiniz üzere bu kararname görüşmeleri gündeme geldiğinde bu durumun Huawei’den ürün alınmaması için çıkarılacak bir karardı. Huawei’nin İran’la iş yapabilmek için ABD bankalarını yanılttığı iddiaları ortaya çıkmış ve ABD hükumeti bu durumun Çin’le yaşadıkları anlaşmazlıklarla ilgili olmadığını açıklamıştı. Huawei ise alınabilecek karara karşılık şirket kendisinin ya da yan kuruluşlarının iddianamede yer alan ihlalleri reddetmiş ve bu iddiaları siyasi manipülasyonlara bağlamıştı.

Huawei ürün yasağı için ABD'de dava açtıHuawei ürün yasağı için ABD'de dava açtı

Uzun süredir devam eden bu tartışmaya karşılık, Donald Trump 150 gün sonra yürürlüğe girecek iddianameyi imzalaması üzerine Huawei’den bu duruma tepki de gecikmedi.

ABD, Huawei'i Tehdit Etmeye Devam Ediyor

Huawei’nin Donald Trump Açıklaması

Huawei bu karar üzerine ABD ile çalışmak için hazır ve istekli olduklarını açıklayan bir açıklama gönderdi. Açıklamada yer alan bilgilere göre, Huawei 5G teknolojileri alanında lider bir teknoloji olduğunu açıklayarak ABD ile iş yapmaya istekli olduklarını ve ürün güvenliklerini sağlamak için etkili tedbirler aldıklarını söyledi. ABD ile iş yapmamalarının ya da yasaklanmalarının ABD’yi olduğundan daha güvenli ya da güvensiz bir hale getirmeyeceğini belirten Huawei, bu durumun ABD’nin standartlarını düşürerek pazardaki daha pahalı ürünlere yöneleceğini de belirtti.

ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı

Alınan bu kararın ABD’yi 5G teknolojisinde geride bırakacağının altını çizen Huawei bu durumun bir süre sonra ABD’li şirket ve tüketicilerin çıkarları içinde bir zarar oluşturacağının altını çizdi. Bu açıklamaların yanı sıra makul olmayan kısıtlamaların Huawei’nin haklarını ihlal edeceğini belirten şirket, bu gibi durumların başka yasal sorunları da beraberinde getireceğini ifade etti.


ABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan VazgeçmiyorABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan Vazgeçmiyor
Huawei'yi ABD Bile DurduramıyorHuawei'yi ABD Bile Durduramıyor

PAYLAŞ