Huawei'den ABD ambargosuna karşılık çip fabrikası - Haberler - indir.com

Huawei'den ABD ambargosuna karşılık çip fabrikası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-02 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uzun bir süredir ABD tarafından uygulanan yaptırımlarla karşı karşıya kalan Huawei, geçtiğimiz yıl Android alternatifi olarak HarmonyOS işletim sistemini duyurmuştu. Şimdi de yonga seti konusunda uygulanan bu ambargoyu aşmak için Huawei tarafından çip fabrikası kurulacağı iddia ediliyor. 

Huawei, çip fabrikası kurarak ambargonun üstesinden gelecek

Financial Times tarafından yapılan haberlerde yer alan bilgilere göre şirket Şangay'da kendi çip fabrikasını kurmak için çeşitli planlar yapıyor. ABD yönetimi tarafından uygulanan yaptırım neticesinde şirketlerin Huawei'ye çip satabilmek için ABD Ticaret Bakanlığı'ndan lisans talep etmesi gerekiyor. Huawei’nin ABD teknolojilerini kullanmadan çip üreteceğini ve bunu hükümet destekli Shanghai IC Ar-Ge Merkezi ile ortak yürüteceğini iddia eden Financial Times, üretim süreci ile ilgili de bazı iddialarda bulundu.

Huawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadıHuawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadı

Kurulacak olan söz konusu bu fabrikanın ilk olarak sektör devlerinin yaklaşık 15 yıl önce kullandığı 45 nm çipleri üreterek başlayacağı söylentiler arasında yer alıyor. Aynı zamanda bu fabrikanın 2021 sonunda akıllı televizyonlar ve IoT cihazlarda kullanılan 28nm çipleri üreteceği de belirtiliyor. Şirketin sahip olduğu 5G altyapısı için gerekli olan 20 nm çipleri de üreterek birçok konuda özgürlük elde etmesi bekleniyor. Yarı iletken sektöründe çalışan bir kişi kurulacak fabrikanın Huawei marka akıllı telefonlar için çip üretmeyeceğini iddia etti. Akıllı telefonlarda kullanılan yonga setlerinin ileri teknoloji ile üretiliyor olmasını sebep gösteren şahıs bu konunun kısa vadede çözüme kavuşamayacağının altını çizdi.


Huawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patentHuawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patent
Huawei Band 4 özellikleriHuawei Band 4 özellikleri
Huawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklamaHuawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklama

PAYLAŞ