Huawei'den 5G Hakkında Önemli Açıklama - Haberler - indir.com

Huawei'den 5G Hakkında Önemli Açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-25 15:22:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Amerika ve Çin arasındaki ticari savaşın tam orasında kalan Huawei, 5G çalışmaları hakkında güçlü bir iddia ortaya koydu. 

Bildiğiniz üzere Huawei ve iş ortaklarını, Çin ve Amerikan’ın ticari savaşında hedef tahtasına düşmüş ve 16 Mayıs tarihinde Amerika’nın karar listesine alınmıştı. Amerika aldığı bu kararı ticari savaşa değil “Milli güvenliği koruma” gerekçesine bağlamıştı. Ancak o dönemlerden bu güne Huawei’nin gelişen 5G teknolojisinde bir lider olduğunu hatırlatmakta fayda var.  Huawei 5G teknolojisinin dağıtımına hazır durumda olduğunu dile getirse de, Amerika bunun önüne geçebilmek için yanında yer alan ülkeleri Huawei ile çalışmamaları konusunda ikna etmeyi başarmıştı. 5G’nin sağlayacağı ayrıcalıklar değil Huawei’nin “Milli güvenlik ihlali” olabileceği yönündeki açıklamalar diğer ülke ve firmaları ikna etse de, Huawei o günden bu yana casusluk iddialarını tamamen reddetmişti. Ancak bu da, Huawei’ye olan bakış açısını değiştirmekte yeterli olmadı ve Donld Trump, Amerikalı şirketlerin Huawei ile çalışmasını yasaklayan bir kararname çıkardı. Bununla birlikte iyice köşeye sıkışan Huawei ise yeni bir strateji planlamaya başladı. 

Huawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyorHuawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyor

Huawei 5G Teknolojisinde İddialı 

5G Teknolojisi İçin En Çok Patent Huawei'nin Elinde

Huawei’den gelen son resmi açıklamalara göre, Çin merkezli teknoloji firmasının bu savaştan çekilmeye niyeti yok. Huawei şirketinin CEO’su Ryan Ding, konu ile ilgili bugün bir açıklama yaptı. Ryan Ding’in açıklamalarında, 5G’nin teknolojiyi etkinleştirmenin bir anahtarı olacağını ve şirketin 4G teknolojilerine olan yatırımları attırmaya devam ederek, müşterileriyle çalışmayı devam ettireceklerini dile getirdi. 

Ryan Ding açıklamalarında siber güvenlik konusunda olan tartışmaları da ele aldı. Siber güvenliğin ve gizliliğin şirket politikasınca önemli ve öncelikli bir konu olduğunun altını çizen Ryan Ding, çalıştıkları operatörlerin 5G ağlarında güvenliklerini, şirketin güvenli cihaz ve ürünleriyle destekleyeceğini dile getirdi. 

Huawei Yeni 5G ile Ultra HD Filmi 3 Saniyede İndiriyor!

5G teknolojilerinin dünya çapında oluşturmuş olduğu pazarın, devasa bir ekonomiyi de beraberinde getirdiğinin altını çizelim. Şuanda tartışmaların ve hedefin tam ortasında kalmış olan şirketin ise yapmış olduğu bu kendinden emin açıklamanın sonuçlarının da ne olacağı büyük bir merak konuru. Geçmişte 5G teknolojisini dağıtmaya hazır olduğunu dile getiren Huawei, Amerika’nın kendisini engellemesinden sonra, oradaki operatörlerin ve müşterilerin bu durumdan zararlı çıkabileceği konusunda da uyarmıştı. Amerika’da bu rekabetin ortadan kalkması, operatör kullanıcılarının 5G hizmetine yüksek fiyatlar ödemesinin yanı sıra, Huawei’nin sunmuş olduğu teknolojiden daha azına da yüksek maliyetler ödemesine neden olabilecek bir etkiye sahip. Bu konuda ilerleyen zamanlarda bir anlaşma sağlanabilecek mi bunu da ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz. 


ABD İlk Huawei Yasağını AçıkladıABD İlk Huawei Yasağını Açıkladı
ABD ve Avrupa Cihazlar İçin Yeni Güvenlik YasalarıABD ve Avrupa Cihazlar İçin Yeni Güvenlik Yasaları

PAYLAŞ