Huawei'den 3nm işlemci hamlesi geliyor - Haberler - indir.com

Huawei'den 3nm işlemci hamlesi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir ABD ambargalarıyla mücadele veren Huawei bu ambargolara rağmen işlemci konusunda piyasanın gerisinde kalmak istemiyor.

ABD yaptırımlarına rağmen faaliyete devam eden Huawei son üç senede Ar-Ge çalışmalarına yoğunluk vemiş durumda. Bir daha aynı konuma düşmemek için kendi ekosistemini geliştirmeye çalışan şirketten 3nm hamlesi geldi. Güvenilir kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Çin merkezli teknoloji devi önümüzdeki sene 3nm üretim süreciyle üretilen mobil bir işlemci piyasaya sürecek. Bu da şirketin geleceği için önemli ve büyük bir adım. Bildiğiniz üzere şuanda akıllı telefonlar 5 nm işlemciler kullanmakta. Sene ise 3 nm işlemcilere geçiş yapılması bekleniyor. Görünüşe göre şirket daha fazla geri planda kalmak istemiyor ve seneye rekabete devam edebilmek için elini güçlendiriyor.

Porsche Design Huawei Watch GT 2 ile cep yakacak!Porsche Design Huawei Watch GT 2 ile cep yakacak!

Huawei P50 tasarım ve özellikleriyle görüntülendi

Şirketin 3 nm üretim süreciyle üretilen işlemcisi Kirin 9010 ya da Kirin 9020 olabilir gibi görünüyor. Ancak bu noktada detaylar pek net değil. Bununla birlikte henüz bu işlemciyi kimin üreteceği de bilinmiyor ama TSMC oldukça muhtemel gibi görünüyor. Hali hazırda kendi ekosistemini geliştirmek için büyük bir çaba sarf eden şirketin geleceğinde biliyorsunuz Android değil Harmony OS yer alıyor. Çünkü Huawei CEO’su Ren Zegnfei daha önce yaptığı açıklamalarda artık tamamen bağımsız bir şirket olmak istediklerini dile getirmişti. Buda şirketin dışa bağımlılıklarından tamamen kurtulması anlamına geliyor. Bu işletim sisteminin Çin merkezli diğer şirketler tarafından da kullanması bekleniyor. Huawei’nin yeni 3 nm işlemcisini  Harmony OS’a özelleştirmesi bekleniyor. Eğer şirket bu düşüncesini hayata geçirebilirse, Harmony OS işletim sistemli yeni nesil cihazlar inanılmaz hızlı ve verimli olabilir. Tabi tüm bunların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ya da şirketin hedeflerinde ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

Ambargo sonrası planlar büyük

Bunun yanı sıra şirketin ambargolar sonrasında büyük hedefleri de var. Şirketin Smart Car Solutions CEO’su Richard Yu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada önümüzdeki sene kendi mağazalarında 300 bin otomobil satma konusundaki hedeflerini dile getirmişti. Şirket burada henüz kendi araçlarını üretmiyor. Sadece başka şirketlerin araçlarını kendi mağazalarında satmak istiyor. Hatta Huawei Çin’deki resmi mağazalarında hali hazırda otomobil satmaya başlamış durumda ve bu konuda daha iyi olmayı hedefliyor. Richard Yu yıl sonuna kadar şirketin 1.000 farklı mağazada otomobil satmak istediği ifade etti. Gelen bilgilere göre de Huawei tarafından satılan otomobillerde BYD, BAIC, Mercedes-Benz ve Changan imzalarına sahip olacak. Bu da araçların çoğu Çin pazarına özel seçenekler olacağını gösteriyor.


Huawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyorHuawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyor
Huawei FreeBuds 4 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHuawei FreeBuds 4 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ