Huawei'dan Surface Pro'ya Rakip Yeni MateBook E Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Huawei'dan Surface Pro'ya Rakip Yeni MateBook E Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-26 10:58:21
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde bizimde haberini yaptığımız Microsoft şirketi, yeni Surface Pro dizüstü bilgisayar serisini tanıtmıştı. Model iddialı donanım özellikleri ile piyasadaki rakiplerine göz dağı verdi diyebiliriz. Şimdi ise Huawei cephesinden Surface Pro serisine rakip olarak düşünülebilen yeni 2'si 1 arada dizüstü bilgisayar model MateBook E tanıtıldı. Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar deneyimini bir arada sunabilecek olan bu yeni hibrit model işlemci noktasındaki gücünü Intel'in yedinci nesil Intel Core m3 ve i5 işlemcilerinden alacak. Opsiyonel olarak hem 4 GB hemde 8 GB RAM seçenekli modelleri tercih edilebilecek.

Model yine RAM noktasında olduğu gibi kapasite olarakda 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı seçeneğe sahip olarak gelecek. 160 dereceye kadar ayarlanabilir özelliğine sahip yeni bir klavyeli kılıfla gelen modelde 4430 mAh kapasitesine sahip bir batarya bulunuyor. Huawei'nin yeni MateBook E modelinde ifade edilene göre 2K çözünürlüğe sahip 12 inçlik bir ekran bulunacak. Bu ekran ile beraber tam dolu bir şarj ile 9 saate kadar bir kullanım ömrü sunacak. USB-C bağlantısı ile hızlı bir şekilde dosya transferi yapabilecek olan modelde 3.5 mm kulaklık girişi ve Bluetooth 4.1'de bulunuyor.

MatePen isimli stylus kalemi ile çizim ve not alma noktalarında yardımcı olacak ve MateBook E cihazında Dolby Audio Premium desteğine sahip çift bir hoparlör bulunuyor. Bu hoparlörler ile kullanıcılara iyi bir ses deneyimi sunması beklenen modelin ön yüzeyinde 5 megapiksellik bir kamerada bulunuyor ve bu kamera ile görüntülü görüşmeler yapılabilecek. Bu yılın yaz ayları ile kullanıcılara sunulması beklenen MateBook E modelinin m3 işlemci 4 GB RAM ve 128 GB SSD'li olan versiyonu Avrupa üzerinde 999 euro'dan satışa çıkacekken i5 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB SSD'li versiyonu ise 1299 eurodan alıcılarını bekleyecek.





PAYLAŞ