Huawei yıllık geliri ile rekor kırmayı başardı - Haberler - indir.com

Huawei yıllık geliri ile rekor kırmayı başardı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-29 14:06:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cihaz üretimi konusunda muhteşem bir yol kat eden Huawei şirketi bunu meyvelerini yemekten de geri kalmıyor. Geçtiğimiz yıl Apple'ın başarısını geride bırakarak dünyanın en büyük ikinci akıllı cihaz üretici olarak karşımıza çıkan Huawei, her geçen gün daha da büyümeye yönelik hareket ediyor. Günden güne daha büyük başarılar elde eden Çinli teknoloji devi Huawei rakiplerini geri de bırakmak konusunda da büyük başarılar elde ederek yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde son amiral gemisi P30 serisini tanıtan Huawei şirketin müjdeli haber de gecikmedi.

2018 yılında mali gelirini yayınlayan teknoloji devi Huawei, adım adım yükselmeye devam ediyor. Şirketin mali gelir değerlerini incelediğimiz taktirde şirket, 2017 yılına kıyasla akıllı telefon satışlarından elde edilen gelirin yüzde 25,1 artarak, 107,13 milyar dolar seviyesine ulaştığı açıkladı. Yıllık gelir hesaplarına baktığımız da Huawei piyasaya girdiği günden itibaren olumsuz süreçleri doğru strateji ile atlatarak hızla büyümeye yönelik stratejilerinde devam etmiş. Şu dönemlerde en parlak süreçleri geçiren Huawei çalışmalarının meyvelerini kazandığı paralar ile yiyor. Yakın zamanda ABD tarafından uygulanan ambargo ile karşı karşıya kalan teknoloji şirketinin bu durum başarısız olmasına engel olamadı. Huawei daha güçlü olarak hem kullanıcılarını hem de yıllık gelirini artırmakta büyük başarı elde etti. 

Huawei, Y6 Prime 2019 modelli cihazı tanıttıHuawei, Y6 Prime 2019 modelli cihazı tanıttı

Huawei yıllık geri ile sevindirdi

Akıllı cihaz üretimlerinde oldukça başarılı hamleler yaparak gelişim gösteren Huawei'in yıllık geliri 100 milyarı geçti. Bu başarısı sayesinde Huawei ilk kez, 100 milyar dolardan daha fazla yıllık gelir elde ederek kendi bünyesinde rekor kırmayı başardı. Her geçen gün daha da büyük başarılara imza atan şirket yıllık gelirini de yükselterek başarılarının meyvesini yemeye başladığı gösterdi. Bunun yanı sıra aynı zamanda ek olarak kar oranında da ise 2017 ile 2018 yılları arasında yaklaşık yüzde 28’lik bir artış söz konusu oldu. Elde edilen verileri incelediğimiz taktirde Huawei, her sene bir önceki yıla göre bir adım daha yükselerek hem prestij hem müşteri hem de böylelikle para kazanmaya devam ediyor. Elde edilen verilere bakarsak Huawei gelecek yıllar içerisinde daha başarılı olacak gibi gözüküyor. Rakiplerini bir bir geride bırakan şirket piyasada büyük adımlar atarak Samsung'u geride bırakmayı hedefliyor.

Ürettiği akıllı cihazlar arasında özellikle Mate 10 ve Mate 20 modelli akıllı cihazlar ile büyük başarılara imza atan teknoloji devi Huawei, geçtiğimiz yıl son derece başarılar ile dolu vakitler geçirmişti. Bu başarıları sayesinde büyüyen Huawei, son dönemlerde ABD'de casusluk iddiaları ile karşı karşıya kalmıştı. Bu iddialar sebebiyle Huawei'in üst düzey yöneticileri başarıların tadını çıkarmak yerine bu zorlu süreci atlatmaya yönelik hareket ediyor. ABD gibi ülkeler Huawei'ya ait ürünlerin kullanılmasını yasaklamasına rağmen Huawei herkese inat büyümeye devam ediyor. Huawei’nin ana hedefi ise 2021 yılına kadar Samsung’u da geride bırakarak en büyük telefon üreticisi olarak adından söz ettirmek. 

 


Huawei Türkiye'nin Ülkemizdeki 2.Mağazası Belli OlduHuawei Türkiye'nin Ülkemizdeki 2.Mağazası Belli Oldu
Huawei Mate 30 İçin Hazırlıklar BaşladıHuawei Mate 30 İçin Hazırlıklar Başladı
P30 kablosuz şarj kılıfı Huawei tarafından tanıtıldıP30 kablosuz şarj kılıfı Huawei tarafından tanıtıldı

PAYLAŞ