Huawei yeni, kamera patenti ile şaşırtıyor - Haberler - indir.com

Huawei yeni, kamera patenti ile şaşırtıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, kamera kısmında yapmış olduğu başarılı hamlelerin ardından şimdi yeni bir kamera patenti ile gündemde yerini alıyor. Telefonun üst kısmından çıkan ve açılır kapanır özelliğine sahip olan pop-up kameralara geçtiğimiz yıldan bu yana alışkınız, fakat bilinenin aksine Huawei telefoto lensini bu yapıda karşımıza çıkarabiliyor. Söz konusu bu konu hakkında almış olduğu bu patent oldukça merak uyandırıyor. 

Huawei kamera patenti ile merak uyandırdı

Akıllı cep telefonlarda kullanılan kamera tasarımları her gün birbirine benziyor olsa da zaman zaman heyecanlandıran detaylar ortaya çıkmıyor değili. En yeni teknolojiler ile donatılan bu akıllı telefonların yapay zeka destekli kameraları artık fotoğraf makinelerine taş çıkaracak kıvamda kullanıcıların karşısına çıkıyor. Durum böyle olunca akıllı cep telefonların kameralarından beklenti de oldukça yüksek oluyor. Cep telefonların kamera performansı söz konusu konusunda son bir kaç yıldır Huawei çok önemli hamleler yaparak, en iyi kameralara sahip olan akıllı cihazları piyasaya sürdü. DxOMark’a göre değerlendirme yapıldığında Huawei başarılı bir performans ile adından söz ettiriyor. Gelelim, Huawei’in aldığı yeni kamera patenti ile tasarım noktasında yaşayacağı farklılığa.

Huawei işlemci stoğu hakkında açıklama yaptıHuawei işlemci stoğu hakkında açıklama yaptı

Huawei'nin yeni ortaya çıkan kamera patenti ile beraber de görüldüğü üzere arka tarafta konumlandırılan telefoto lensi, dev bir lense dönüştürebilir ve açılır kapanır yapısıyla tasarımda dışa çıkık bir görünümün önüne geçecek olabilir. Bildiğiniz üzere iPhone 11 ailesinin arka kısımda konumlandırılan kamera lensleri dışarıya fazlasıyla çıkış olduğu için düz bir yüzeye koyulduğunda, dengesiz durmasına neden oluyor. Elbette bu büyük bir sorun değil fakat yine de Huawei bu ve benzer "kamera çıkıntılarından" kurtulmak istiyor gibi gözüküyor. Çinli teknoloji devi daha kaliteli bir yakınlaştırma özelliği sunan objektifi telefonun içine saklayacak gibi gözüküyor. Diğer patentlerin aksine, tasarım çok gerçekçi ve normal görünüyor bakalım Huawei böyle bir lens tasarımı ile karşımıza çıkacak mı? 


Huawei yeni güncellemesini yayınladıHuawei yeni güncellemesini yayınladı
Huawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyorHuawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyor
ABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyorABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyor

PAYLAŞ