Huawei, yeni Arayüzü EMUI 10.1’i tanıttı - Haberler - indir.com

Huawei, yeni Arayüzü EMUI 10.1’i tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin bugün gerçekleştirilen çevrimiçi etkinliği ile beraber yeni akıllı telefon serisi olan P40 ailesinin yanı sıra yeni EMUI 10.1 arayüzü de tanıtıldı. Yeni arayüz sürümünün tanıtılması ile beraber telefona bazı yeni uygulamalar ile yeni özellikler dahil oldu. Bu söz konusu yeni uygulamalar Google uygulamalarının yerini alacak şekilde ayarlanmış diyebiliriz. Huawei’nin uzun bir süredir beklenen ve detayları gelmeye devam eden Huawei P40 akıllı telefon serisi tanıtıldı. Bu söz konusu seri Huawei P40, P40 Pro ve P40 Pro Plus olarak karşımıza çıkıyor. Modeller sahip oldukları üst seviye donanım özelliklerinin yanı sıra kamera yetenekleri de dikkat çekeceğe benziyor.

Huawei’nin gerçekleştirdiği çevrimiçi etkinlikte sadece yeni akıllı telefon serisi değil Huawei P40 modellerinde yer alacak olan yeni arayüz de tanıtıldı. Huawei’nin yeni EMUI versiyonu olan EMUI 101 ile gelen yenilikleri sizler için bu içeriğimizde derledik.

Huawei P40 serisi özel bir görsel yonga setiyle gelebilirHuawei P40 serisi özel bir görsel yonga setiyle gelebilir

EMUI 10.1 tanıtıldı, işte gelen yenilikler

Hey Celia sesli asistan

EMUI 10.1 ile gelen çeşitli yenilikler arasında yeni sesli asistan uygulaması Hey Celia’da yer alıyor. Huawei telefonlarda Google Asistan’ın yerini alacak olan bu asistan “Hey Celia” komutu ile çalışacak ve diğer asistanların yapabildiğini yapabilecek.

Huawei Meetime

Google servislerinin kaldırılması ile eksik olan uygulamalardan birisi de Google Duo olmuştu. Söz konusu bu yeni MeeTime uygulaması ise aynı görevi görecek ve 1080p çözünürlüklü video aramaları gerçekleştirebilecek. Diğer yandan Duo’da olmayan ekran paylaşım özelliğinin de yer aldığını belirtelim. Ayrıca Huawei cihazlarla sınırlı olmayacak ve istediğiniz cihaza MeeTime uygulamasını indirebileceksiniz.

Çapraz aygıt fotoğraf galerisi

Huawei akıllı telefonların birbirleri ile bir ekosistem içerisinde olması için çalışmalar sürdürülüyor. Bu çalışmalardan birisi ise Çapraz Aygıt Fotoğraf Galerisi uygulaması olacak. Bu özellik ile kullanıcılar cihazları aynı WiFi’da olduğu sürece tek bir cihazdan tüm cihazlarındaki fotoğraf ve video içeriklerine erişebilecekler.

Yeni canlı AOD

Huawei’nin yeni EMUI 10.1 arayüz yeniliklerinden birisi ise Always on Display tarafında olacak. Buna göre yeni sürümle 3D ikonlar bu ekran alanına dahil olabilecek. Ayrıca AOD çok daha düşük bir güç harcayacak.

Çoklu pencere modu

EMUI 10.1 ile beraber çoklu pencere modu için de çeşitli yenilikler geliyor. Kullanıcılar, telefon köşelerinden çıkartabilecekleri Edge paneli benzeri bir bölüm ile birçok kısayola erişim sağlayabilecekler. Ayrıca penceredeki yazı yada resim diğer pencereye sürüklenerek taşınabilecek.

Yeni sürüm ile beraber Samsung arayüzü benzeri uygulama bildirimleri ve mesajları yüzen bir pencere ile kullanıcılara gelecek. Bu sayede bulunduğunuz  uygulamayı kapatmadan mesajı kolay bir şekilde yanıtlayabileceksiniz.

Çoklu cihaz kontrol paneli

EMUI 10.1 ile beraber gelen büyük yeniliklerden birisi de çoklu cihaz kontrol paneli oluyor. Sahip olunan tüm özelliklere tek bir panel altından erişebileceksiniz. Bu paneli açmak için parmağınızı cihazın sağ ve sol alt köşelerinden yukarı doğru kaydırmanız yeterli olacaktır.


Huawei P40 etkinliği nasıl canlı izlenir?Huawei P40 etkinliği nasıl canlı izlenir?
Huawei'den arka kameraya entegre dokunmatik ekran patentiHuawei'den arka kameraya entegre dokunmatik ekran patenti

PAYLAŞ