Huawei, yeni akıllı hoparlörünü tanıttı - Haberler - indir.com

Huawei, yeni akıllı hoparlörünü tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-30 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Akıllı ürün pazarının dev ismi Huawei, yeni Mate 20 modellerini tanıttığı bir etkinlik kapsamında yeni bir akıllı hoparlör de tanıttı.

Huawei, Tasarımı ile eleştirilen yeni ürününü tanıttı!

Mate 20 ailesi ve özellikle Pro ile gündemden düşmeyen Huawei, hatırlarsanız bu ürünleri Londra'da görüyücüye çıkarttı. Modellerin Çin merkezli lansmanında "AI Speaker" isimli yeni bir akıllı hoparlörü de tanıttı. Bu model ilk olarak tasarımı ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Huawei imzalı bu hoparlör direkt olarak Apple HomePod ile aynı tasarımı paylaşıyor. IFA 2018 etkinliğinde AI Cube isimli yeni bir akıllı hoparlör tanıtan şirket, bu seferde HomePod'u kopyalayan modeli ile karşımıza çıkıyor. Şuan için sadece Çin pazarına özel olan bu hoparlör, üst kısmında fiziksel tuşlar bulunduruyor. Mavi bir aydınlatmaya sahip olan AI Speaker, Dynaudio imzalı bir ses altyapısı da bulunduruyor.

Huawei Mate 20 Pro Türkiye'de kaç TL'den satılacak?Huawei Mate 20 Pro Türkiye'de kaç TL'den satılacak?

Bu özellikler sebebiyle çevresel olarak yüksek ses verebilen ürün, bünyesinde altı adet mikrofona sahip. Bu mikrofonlar sayesinde Xiaoyi adındaki dijital asistan ile iletişime geçilebiliyor. Bu asistan şimdilik sadece Çince konuşabiliyor. İlerleyen zamanlarda Huawei, bu ürününü dünya çapında tanıtabilir. Fakat şu anlık sadece Çin'e özel olan bu ürün, tanıtıldığı günden beri tasarımı konusunda eleştirilere maruz kalıyor. Çünkü Apple'ın akıllı hoparlörüne oldukça fazla benziyor. Bu modelin sadece Çin pazarına özel olması da Huawei'nin bu ürün ile dünya çapında öne çıkması biraz zor gibi duruyor. Ancak bu hoparlör 60 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Tasarımının benzediği Apple HomePod ise 350 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Eğer bu ürün dünya çapında tanıtılırsa Apple HomePod alternatifi olabilir. Hatta daha ucuz olduğu için bu ürün daha fazla satılarak Huawei markasını ön plana çıkarabilir. Hoparlör iki farklı renk seçeneği ile elde edilebiliyor. Şirket bu hoparlörün, birçok eve ve ofise girebileceğini de belirtiyor.

Şimdilik sadece Çin piyasasında olacak olan bu ürün hakkındaki gelişmeleri takip edeceğiz. Eğer dünya çapındaki piyasalara açılma kararı verirlerse bir inceleme bile yapabiliriz. Gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşacağız.


Huawei Mate 20 Pro, AnTuTu'da Rekor KırdıHuawei Mate 20 Pro, AnTuTu'da Rekor Kırdı
Huawei katlanabilir telefon üzerinde çalışmaya başladıHuawei katlanabilir telefon üzerinde çalışmaya başladı
Samsung, Apple ve Huawei Ekran Değişim ÜcretleriSamsung, Apple ve Huawei Ekran Değişim Ücretleri

PAYLAŞ