Huawei, Yasak Kararı Alınmadan Önce Stok Yapmış - Haberler - indir.com

Huawei, Yasak Kararı Alınmadan Önce Stok Yapmış

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Küresel pazarda büyük yaptırımlar ile karşı karşıya kalan Huawei, aslında bu yaşananların daha önce gerçekleşmesini bekliyordu. Daha önce kendi yazılımları üzerinde çalıştığının bilgisini vermiştik. Şimdi ise Huawei'nin yonga seti konusunda da stok yaptığını öğrendik. Çinli akıllı cihaz üreticisi zaten uzun bir süredir ABD ile çatışma içerisindeydi, bu sebeple kendi çapında önlemler alarak yonga stoğu yaptıklarının bilgisini verdi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde büyük teknoloji şirketleri tarafından bir bir darbe yiyen Huawei'nin gelecek günlerde ne durumda olacağı akıllarda soru işareti. Bunun yanı sıra aynı zamanda Huawei kullanıcıları da bu konulardan dolayı tereddüt içerisindeydi. Yaşanan olaylar karşında Huawei'nin gelecek günleri pek fazla umut verici olmasa da Huawei bu konu ile ilgili tedbiri elden bırakmamış gözüküyor. Kendi üretimlerine devam eden Huawei, Çin'de de büyük gelişmelere imza atmış gözüküyor. Şöyle ki ABD'nin Huawei için verdiği karar doğrultusunda Huawei ciddi anlamda zorluk çekiyordu. Fakat, Çinli akıllı cihaz kullanıcıları Apple ürünlerini kullanmaktan vazgeçerek Huawei ürünlerini satın almaya başladılar. Bu da Huawei'nin satışlarının Çin'de yüzde 130 oranında artmasına sebep oldu. 

İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulamaİşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama

Huawei tedbir amaçlı stok yapmış 

ABD ve Çin arasında yaşanan gerginlik uzun süredir devam ediyordu. Bu sebeple Huawei ön görülü davranarak üretim konusunda stok yaparak ilerleyen süreçlerde zorluk yaşamamak için önlem aldı. Elde edilen bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde Huawei, ihtiyaçtan çok daha fazla yonga seti almış durumda. Normal şirketin yaptığı satın alım işlemleri çip pazarının yüzde 8 ya da 9 oranına denk geliyor. Yılın ilk çeyreğinde ise akıllı cihaz üreticisi Huawei, yaklaşık yüzde 8 civarında ek alım işlemi gerçekleştirmiş. Bu sebeple yonga pazarında ilk çeyrek kısımda beklentilerin üzerinde satış ve gelir tablosu oluşmuştur. Yani şöyle ki Huawei zaten bu yasaklama olaylarını ön görüyordu ve bu doğrultuda bir önlem almıştı. Bunun yanı sıra aynı zamanda Huawei artık, Intel, Qualcomm, Xilinx gibi şirketlerden ürün satın almayacaklar. Bu sebeple yonga sektöründe yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4 oranında bir düşüş yaşanması bekleniyor. 

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, en azından şimdilik yıl sonuna kadar kendisine yetecek kadar yonga stoğu yapmış gibi gözüküyor. Bu sebeple şirket üretim aşamasında bir süre daha herhangi bir sorun ile karşı karşıya gelmeyecek. En büyük kayıplardan birini Google'da yaşayan Huawei, Android desteğini kaybederek kendi Android modifikasyonunu hazırlamış durumdadır. Huawei yine Aptoide ile bir mağaza ortaklığı yaparak akıllı cihazlarını kullanışlı bir hale getirecek. Elde edilen bilgilere göre Huawei şimdilik bir süre daha idare edebilecek gibi gözüküyor. Bununla beraber Huawei'nin tüketici kitlesinin dağılmasına yapılacak herhangi bir durum yoktur. Yani üretim de bir sorun yaşanmasa bile talep konusunda bir azalma söz konusu olacak. Bu da doğal olarak üretimin azalmasına sebep olacak. Bu yıl içerisinde en fazla 157 milyon telefon satışının olacağı ön görülüyor. En kötü olay ilse yıl sonunda Huawei'nin stoklarının tükenmesi ile yaşanabilir. 


Huawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi KullanamayabilirHuawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi Kullanamayabilir
Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?
Çin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama YaşandıÇin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama Yaşandı

PAYLAŞ