Huawei yasağının İngiltere için sonuçları ağır oldu - Haberler - indir.com

Huawei yasağının İngiltere için sonuçları ağır oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güvenlik tehlikesi nedeniyle 5G bağlantı teknolojisinde Huawei ekipmanlarını kullanmama kararı alan İngiltere’ye bu karar pahalıya patladı

Yaklaşık bir buçuk senedir sürekli yasaklarla karşı karşıya kalan Çin merkezli teknoloji devi için bir kötü haberde geçtiğimiz gün Birleşik Krallık’tan geldi. Daha öncesinde ülkenin iç kısımları haricinde denetimli olarak 5G teknolojisinde Huawei ile çalışmayı kabul eden İngiltere bu kararından vazgeçerek 2027 yılına kadar ülkesinde Huawei ekipmanlarını kullanmak istemediğini açıkladı.

Huawei yasağına Birleşik Krallık karar verecekHuawei yasağına Birleşik Krallık karar verecek

Telekominükasyon sektöründe 20 yılı aşkın hizmet vermekte olan Huawei teknoloji dünyasının en tecrübeli markalarından bir tanesi. Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemle dikkat çeken şirket 5G teknolojisinde de önemli bir avantaja sahip. Bu alanda rakipsiz denenebilecek kadar üstünlüğe sahip olan şirket için bu yeterli olmuyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında “Güvenlilik tehdidi” nedeniyle ABD’de ambargoyla karşılaşan şirket aynı nedenden dolayı 5G alanında da hedeflediği gibi bir hizmet sunamıyor.

İngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyor

Geçtiğimiz günlerde İngiltere yaptığı açıklamalarda iletişim altyapısında Huawei ekipmanlarının 2027 yılına kadar tamamen temizleneceğini belirtmiş ve 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Huawei’den kesinlikle tedarik yapılmamasını da kanuna bağlamıştı.

Yıllardır şirketten destek alan ülkenin , 5G teknolojisi için Huawei ile çalışmaktan vazgeçmesi İngiltere’ye 5G adaptasyonunda 2-3 yıl kaybedecek. Bu durum ise Ve Huawei ekipmanlarını temizlemek de ülkeye 2 milyar Poun’da yakında bir maliyet çıkacak.

İngiletere’nin karşılaşacağı bir diğer olumsuzluk ise 5G adaptasyonu için Huawei kadar tecrübeli olmayan şirketlerle çalışmak zorunda kalması. Bu durumun 2-3 yıllık süreyi uzatma ihtimali ve altyapı çalışmalarına daha çok maliyet harcanması gibi durumları da beraberinde getirebilir.

Bunun yanı sıra İngiltere’nin bu kararıyla Çin ile arasındaki ticari ilişkiyi zedelemesi de söz konusu. Buda demek oluyor ki Çin’le ilişkileri olan İngiliz şirketleri önümüzdeki aylarda bir takım yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.


İngiltere, Huawei'ye 5G altyapısı için yeşil ışık yaktıİngiltere, Huawei'ye 5G altyapısı için yeşil ışık yaktı
Birleşik Krallık'tan Huawei'ye 5G yasağıBirleşik Krallık'tan Huawei'ye 5G yasağı

PAYLAŞ