Huawei yasağına Birleşik Krallık karar verecek - Haberler - indir.com

Huawei yasağına Birleşik Krallık karar verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 16:02:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli şirket Huawei’nin yaşamış olduğu yasaklama sorunları devam ediyor. Şimdi ise Birleşik Krallık hükümeti tarafından teknoloji devi Huawei’nin ürünlerinin 5G altyapısında kullanılıp kullanılmayacağı karar verilecek. ABD’nin yasaklama kararı alınması için lobi faaliyetlerinin de sürdüğü biliniyor. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı devam ederken, ABD’nin Çinli üreticisi 5G altyapılarından da men edebileceği düşünülüyor. Buna göre ABD, Huawei’yi Çin hükümetine casusluk yapmakla suçladı ve Huawei ise böyle bir şey yapmadıklarını savundu. Sonuç itibariyle ise ABD Huawei şirketine ambargo uygulamaya başladı. ABD yönetimi ise sadece kendisi değil müttefik isimlerinde Çin ile olan ilişkilerini sonlandırmayı hedefliyor.

Huawei’ye 5G ambargosu uygulanacak mı?

Huawei Mate 40 Pro'nun yeni rengi ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun yeni rengi ortaya çıktı

Birleşik Krallık’taa Başbakan Boris Johnson ile beraber yapılacak olan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı ile beraber Huawei’nin 5G altyapısındaki durumu tartışılacak. Söylentilere göre Johnson’ın kısmi bir yasaklama getireceği ve Huawei’yi sadece ağın ana parçaları noktasında devreden çıkartacağı yönünde beklentiler bulunuyor. ABD ise bu durumda Huawei’nin 5G piyasasında öne çıkmasını engellemeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl Huawei ile alakalı 68 şirkete yasaklama getiren ABD, iki hafta önce ise Büyük Britanya hükümetine bir dosya göndermişti. Söz konusu dosyada ABD’ye göre Huawei ile çalışılmanın bir güvenlik sorunu yaratacağı ifade ediliyordu.

Birleşik Krallık ise iletişimin ana kısımlarında müdahaleye açık bir sistem kurmanın mümkün olduğu düşünülüyor. Şuan için 5G alt yapısına sahip olan Three, EE, 02 ve Vodafone’dan sadece 02, Huawei markalı ekipmanlar kullanmıyor. O isminde Vodafone ile ağ paylaşım anlaşması bulunuyor. Nokia ve Erricson’da 5G altyapısı için ekipman üretiyor. Ancak daha pahalı rakam ile üretiyorlar. Huawei’ye yapılan bu suçlamalar öncesinde Huawei’nin Birleşik Krallık ülkesine 4G alt yapısında ürünlerinin kullanıldığı biliniyor. Bakalım bu yaptırım nasıl sonuçlanacak göreceğiz.


Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı!Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı!
Çin'deki virüs salgınından Huawei'yi de etkilendiÇin'deki virüs salgınından Huawei'yi de etkilendi

PAYLAŞ