Huawei Yasağı Hakkında Önemli Gelişme - Haberler - indir.com

Huawei Yasağı Hakkında Önemli Gelişme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-16 14:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir süredir devam eden Huawei ve Amerika arasındaki anlaşmazlıklarda, Amerika’dan bir adım daha geldi. Amerika Başkan Donald Trump tarafından imzalanan yeni başkanlık emri ile işlerin değiştiği gözüküyor. Bildiğiniz üzere Huawei ve Amerika arasında aylardır bir sorun bulunuyor. Amerika tarafından Çin hükumetinin Huawei markasını ve ekipmanlarını kullanarak casusluk yaptığı iddia ediliyor. Bu iddia ile beraber Huawei ürün ve ekipmanlarının milli güvenlik için bir risk içerdiği ifade ediliyor. Huawei ve Çin cephesi ise bu iddiaları kesin olarak reddediyor. Amerikan hükumeti ise bu konuda bir faaliyet gerçekleştirmek istiyor. Bu konuda geçtiğimiz aylarda CIA, FBI ve NSA istihbarat ağları Amerikalı vatandaşları Huawei’nin 5G ekipmanlarını kullanmamaları gerektiğini ifade etmişti.

Amerika ve Huawei Gerginliği

Huawei Y9 Prime TanıtıldıHuawei Y9 Prime Tanıtıldı

Amerika cephesinden sadece vatandaşlara değil müttefik ülkelere de Huawei 5G ekipmanlarını kullanmamaları gerektiği uyarılıyor. Bu gerginlik sürerken Huawei CFO’su Meng Wanzhou tutuklanmış ve bu süreçte göz altına alınmıştı. Tüm bu ekonomik savaş sürerken, Beyaz Saray kulisinde Amerika Başkanı Donald Trump’ın yeni bir kararname sunacağı iddiaları ortaya çıktı. Söz konusu kararname bugün itibariyle imzalandı ve Donald Trump kendisine direkt olarak yabancı üreticilerin telekomünikasyon ekipmanlarını yasaklama yetkisi verdi. Böylelikle senato görüşmesine gerek kalmadan milli risk oluşturabilecek gerekçesi ile yabancı ülkelerin Telekom ekipmanları Amerikalı şirketler tarafından satın alınması Donald Trump imzası ile direkt bir şekilde yasaklanabilecek.

Bu karar ile beraber politik gerginliğin biraz daha artması bekleniyor. Donald Trump’ın ise Çinli üreticinin benzer isim ve ürünlerini kesin bir şekilde istemediği biliniyor. Bakalım Amerika cephesinin almış olduğu bu karar global teknoloji pazarında ve Huawei tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz. Huawei cephesinden henüz konu ile alakalı resmi bir açıklamanın olmadığını belirtelim.


Huawei'den Kullanıcı Verileri Konusunda Önemli AdımHuawei'den Kullanıcı Verileri Konusunda Önemli Adım
Trump Huawei'nin ABD'deki Tüm Faaliyetlerini DurdurabilirTrump Huawei'nin ABD'deki Tüm Faaliyetlerini Durdurabilir

PAYLAŞ