Huawei, yapay zeka tarafından değerlendirilen bir fotoğraf yarışması başlattı - Haberler - indir.com

Huawei, yapay zeka tarafından değerlendirilen bir fotoğraf yarışması başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-18 15:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji her geçen gün biraz daha insanın yerini alıyor. Bu seferde üretilen bir yapay zekanın görevi jüri üyeliği. Bu görev ona Huawei tarafından verildi. Yapay zeka tıpkı insan gibi ona gelen fotoğrafları değerlendirecek ve puanlama verecek. Ayrıca inceleme oldukça ayrıntılı ve detaylı olacak. Spark a RenAlssance Photo Challenge isim altında fotoğraf yarışması düzenleyen Huawei, düzenlenen yarışmada en iyi fotoğrafı seçecek olan jüri ise yapay zekaya sahip Huawei P20 Pro ve Leica fotoğrafçısı olacak. P20 Pro Mart ayında duyuruldu ve kamera performansı konusunda dünyanın en iyi akıllı telefonlarından bir tanesi olma adayı seçilmişti. Master Al ismi alan yapay zeka ile profesyonel fotoğrafçılık konusunda işi bir adım öteye taşıyan Huawei, fotoğraf teknolojisindeki başarısını şimdi ise gelen fotoğraflara bir güzellik skoru belirlemek olacak.

Çekilecek fotoğraflar Rönesans tablolarından esinlenecek

Üretilen yapay zeka estetik ve kalite konusunda fotoğrafların analizini yapacak. Bunu yapabilmek için ise beş farklı skor skalası kullanacak. Huawei, yarışmaya katılacak olan yarışmacıların fotoğrafları Rönesans tablolarından esinlenerek elde etmelerini istiyor. Jürinin önüne gelecek olan fotoğraflarda karanlık ortamdaki kalitesi, resimlerin detay ve derinlik kapasitesi, zaman-moment durumu, en iyi Rönesans teması ve geniş açılı sahne konularında puanlamalarla değerlendirecek.

Size sunulacak fırsatlar oldukça güzel

Şayet yakaladığınız fotoğraf sizden istenilen kadar başarılıysa, Leica fotoğrafçısını ve Huawei P20 Pro?yu etkilemeyi başarırsa size bin 100 Dolarlık akıllı telefonlardan ve Floransa?daki Leica kurslarından faydalanabilirsiniz demektir. Yarışmanın detaylarını öğrenmek istiyorsanız Huawei?nin sitesinden bakabilirsiniz. Ayrıca yarışan görselleri incelemek istiyorsanız gene aynı site üzerinden ulaşmanız mümkün.





PAYLAŞ