Huawei Y9 Prime Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Huawei Y9 Prime Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 14:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Orta segment sınıfında yer alan ve pop-up kamera özelliğine sahip olan Huawei Y9 Prime'ın söz konusu tüm özellikleri ve görselleri çok fazla duyurulmadan resmi internet sitesinde yayınlandı. Çinli teknoloji devi Huawei, geçtiğimiz günlerde Huawei İspanya ve Huawei İtalya ülkelerinin resmi internet sitelerinde Huawei tarafından üretilen pop-up kamera özelliğine sahip olan ilk akıllı cihazınızı Huawei P Smart Z hakkında teknik özelliklerin yer aldığı bir listeyi yayınlamıştı. Huawei akıllı cihaz sektöründe durdurak bilmeden ilerleme kat etmeye devam ediyor. Güçlü rakiplerine karşılık hiç bir alanda güç kaybetmeden gelişmeye devam eden akıllı cihaz üreticisi şirket, aynı zamanda kullanıcıların da beklentilerini karşılamayı başarıyor. 

Huawei, orta segment sınıfında yer alan yeni akıllı cihaz Huawei Y9 Prime'ı takipçilerine duyurmak için yine aynı yönteme başvurdu. Geçtiğimiz günlerde hakkından birbirinden fazla değerlendirmenin yer aldığı görmüştük. Şirket bu durumu dahada sessiz hale getirerek cihaz hakkındaki bilgileri ve özellikleri resmi internet sitesi üzerinden duyurmayı tercih etti. Y9 Prime hakkındaki tüm bilgiler ve cihazın görselleri şirketin resmi wep sitesi üzerinden sessiz sedasız duyuruldu. Yeni çıkan Y9 Prime 2019, Y9 Prime 2018'i takiben geliştirilmiş olsa da, yakın zaman önce piyasaya sürülen Huawei P Smart Z adlı akıllı cihaz ile daha fazla ortak noktaya sahip olduğunun altı çizildi. 

Huawei Y9 Prime 2019'un özellikleri

Huawei tarafından üretilen Y9 Prime'ın teknik özelliklerine değinmek gerekirse, Y9 Prime, Kirin 710 yonga setinden gücünü almış olup kullanıcılara güçlü bir kullanım sunmaktadır. Söz konusu akıllı cihaz, 4 GB RAM ve microSD kart ile 512 GB alana kadar artırılan 64 GB ve 128 GB seçeneklerine sahip olan ili farklı dahili depola alanlar ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Böylelikle kullanıcılar akıllı cihazlarının depolama alanı konusunda sıkıntı çekmeden kullanım elde edecekler. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda Y9 Prime, 2340 x 1080 piksel çözünürlüğüne sahip olup 19,5: 9 oran ile üretilmiştir. 6.59 inç özelliği ile 2.5 d eğimli ekran özelliğine sahip olan Y9 Prime, pop-up olarak adlandırılan açılır kapanır ön kamera mekanizmasına sahip bir şekilde geliyor. Cihazın tasarımında herhangi bir çentik sistemi yer almıyor. Cihaz bu özelliklerin yanı sıra oldukça yüksek bir ekran kasa oranına sahip bir şekilde tasarlanmıştır. 

Cihazın kamera sisteminde ise, 16 MP çözünürlüğüne sahip bir ana kamera sensörünün yanı sıra 2 MP çözünürlüğünde ikinci bir sensör ve hatta 8 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı sensör sistemi ile beraber cihazın arka kısmında üçlü kamera sistemi yer almaktadır. Cihazın ön kısmında ise 16 MP'lik bir kamera sistemi yer almaktadır. Y9'un bataryası ise 4.000 mAh gücüne sahip olup cihaz EMUI 9.0 tabanlı Android 9 işletim sistemi ile kullanıcılara sunulacak. Y9 Prime, siyah, mavi ve yeşil olmak üzere üç farklı renk ile gelmektedir. Cihazın fiyatı hakkında ise henüz net bir açıklama yapılmadı. 





PAYLAŞ