Huawei Watch'lar için HMS zorunluluğu - Haberler - indir.com

Huawei Watch'lar için HMS zorunluluğu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde başlayan ve etkileri halen devam eden Huawei ile ABD sorunu, Çinli şirket tarafından halen aşılamamıştır. ABD hükumeti ile yaşadığı sorunları aşamayan Huawei, hıncını tüketicilerden almaya karar vermiş gibi gözüküyor. Şirketin akıllı saatlerini telefona bağlayan sağlık uygulaması, artık Google Play Store üzerinden kullanılmıyor. Şirket, bu uygulamanın kullanılabilmesi için Huawei Mobil Servisleri'ne sahip olmayı zorunlu kılıyor. Çin'in başarılı şirketlerinden Huawei, uzun bir süredir sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında ABD hükumet tarafından casusluk yapmakla suçlanan teknoloji şirketi, alınan kararlar doğrultusunda ABD merkezli şirketler ile çalışmaz hale geldi. ABD'nin bu yaptırımı en çok da şirketin akıllı telefon kısmını yaraladı. Şöyle ki Huawei, mevcut akıllı cep telefonlarında Andorid işletim sistemi kullanmaya devam edebilirdi. Fakat yeni üretilen akıllı cep telefonlarda Google Servisleri, Huawei'nin yeni akılı telefonlarında kullanılamayacaktı. Bu durum da Huawei şirketini ciddi anlamda etkiledi gibi gözüküyor. 

Google yasağı Huawei'ye zarar veriyor!Google yasağı Huawei'ye zarar veriyor!

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin ABD hükumeti ile girmiş olduğu bu mücadele, henüz bir sonuca varmış değildir. Huawei bir süredir, kullanıma sunduğu akıllı cep telefonlarında Google Servisleri'ni kullanamıyor. Android desteğinin olmaması da özellikle Çin dışında Android kullanıcıları için büyük bir sorun oluşturuyor. Çünkü Çin'de zaten Google servisleri bulunmuyor fakat diğer kullanıcılar için Google servislerinin olmaması mümkün değil gibi gözüküyor. Çinli şirket ise bu duruma karşı olarak, Android kullanıcılarını Huawei Mobil Servislerini kullanmak zorunda bırakmaya çalışıyor gibi gözüküyor. 

Huawei, sadece akıllı cep telefonları ile tüketicilere hitap eden bir teknoloji şirketi değildir. Huawei bir süredir, giyilebilir teknolojik ürünleri de piyasaya sürüyor. Bu ürünlerin başında ise akıllı saatler geliyor. Şirketin geçtiğimiz yıl içerisinde duyurduğu Watch GT 2 modeli, tüketiciler tarafından bir hayli beğeni kazanmıştı. Huawei Watch GT 2'nin akıllı cihazlara bağlanabilmesi için Huawei tarafından geliştirilmiş olan Sağlık adlı bir uygulamanın kullanılması gerekiyor. Bu uygulama geçtiğimiz süreçlerde iOS ve Android için sunuluyor, tüketiciler de Google Play Store ya da Apple Store üzerinden bu uygulamaya hızla erişim sağlanıyordu.  Ancak Huawei'nin Sağlık uygulaması, artık Android platformunda rahat bir şekilde kullanılamıyor. Son bir kaç gündür Huawei marka akıllı cep telefonlarında sahip olmayan Android kullanıcıları, Sağlık uygulamasına giriş yapamıyorlar. Çünkü şirket, söz konusu uygulamanın kullanılabilmesi için Huawei Mobil Servisleri'nin kullanılması gerektiğini ifade ediyor. 

Huawei Sağlık uygulamasına giriş yapmayı engelleyen uyarı

"Huawei Health uygulamasının doğru şekilde çalışması için Huawei Mobil Services platformunun daha yeni bir sürümü (4.0.0 veya sonraki sürümler) gerekmektedir. En son sürümü Huawei AppGallery'den indirebilirsiniz." bu uyarı ile karşılaşabilirsiniz. Huawei akıllı saat kullanan Android kullanıcıları şu an da bu durum ile karşı karşıya kalıyorlar. Sağlık uygulamasının Google Play Store sayfasına erişim sağladığınızda sorun ile ilgili çeşitli yorumlar ile karşılaşacaksınız. Çinlie dev şirket Huawei'nin bu şekilde bir uygulamaya neden geçtiği, bunun kasti bir hareket mi olduğu yoksa bir hata nedeniyle mi meydana geldiği şu an için bilinmiyor.


Google Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısıGoogle Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısı
Huawei Video Türkiye'de hizmete sunuldu!Huawei Video Türkiye'de hizmete sunuldu!
Huawei'nin 'EMUI akıllı şarj modu' nedir?Huawei'nin 'EMUI akıllı şarj modu' nedir?

PAYLAŞ