Huawei ve OPPO'nun Benchmark Uygulamalarında Hile Yaptığı Kesinleşti - Haberler - indir.com

Huawei ve OPPO'nun Benchmark Uygulamalarında Hile Yaptığı Kesinleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-30 15:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Benchmark uygulamaları, aynı kategoriye sahip telefonlar için bir tür kıyaslama aracıdır. Sonuçlar gerçek hayattaki kullanımı ortaya koymasa da telefon alıcılarına fikirler verir. Bir telefon veya herhangi bir teknolojik ürün alacağınız zaman o seviyedeki diğer ürünlerle karşılaştırma yaparak hangisinin daha iyi olduğuna karar verilir. Daha sonra da alışverişi tamamlarız.

Huawei ve OPPO'nun Benchmark Uygulamalarında Hile Yaptığı Kesinleşti

Maalesef bu benchmark uygulamaları son zamanlarda Çinli üreticilerin hedefinde. Huawei firması, geçtiğimiz günlerde Anandtech sitesi tarafından kıyaslanan uygulamalarda hile yaptığı konusunda suçlanmıştı. Yapılan araştırmalara göre Huawei ve OPPO, bu uygulamalarda gerçekten hile yaptığını ortaya çıkarttı. First Post'taki analist ekibi Huawei, Honor ve OPPO telefonları üzerinde aynı ve farklı kıyaslama uygulamaları kullanarak deneyler yaptı ve daha önceki verileri doğrulamış oldu.

Huawei Mate 20 Pro nasıl olacak?Huawei Mate 20 Pro nasıl olacak?

Özellikle Huawei ve OPPU, bu kıyaslama uygulamalarında normalde çalıştığından daha yüksek performansta çalışıyor ve böylece daha yüksek sonuçlar elde ediliyordu. Bu durum her ne kadar hile olarak anılsa da bundan pek emin olamıyoruz. Çünkü işlemci, sunabileceğinden daha fazla sahte bir sonuç vermiyor. Aksine daha fazla ve daha sıcak çalışıyor. Yani telefonda sahte bir performans olmuyor. Telefon daha sıcak ve daha yüksek performansta çalışıyor. Bu nedenle bu pek de bir hile sayılmaz. Çünkü her üretici, satacağı telefon için en yüksek performansını reklam yapmak ister. Tabi ki bu karar sizin elinizde. Fakat tekrar belirtelim. Bu iki firma "sahte" performans göstermiyor, aksine işlemciyi daha yüksek performansta çalışmasını sağlıyor.


Huawei, Türkiye’nin En Büyük İkinci Akıllı Telefon Markası OlduHuawei, Türkiye’nin En Büyük İkinci Akıllı Telefon Markası Oldu
Huawei Mate 20 Pro'da Kablosuz Şarj Özelliği OlacakHuawei Mate 20 Pro'da Kablosuz Şarj Özelliği Olacak
iPhone Kuyruğundakilere Huawei, Powerbank DağıttıiPhone Kuyruğundakilere Huawei, Powerbank Dağıttı

PAYLAŞ