Huawei ve Leica arasındaki anlaşma bitiyor mu - Haberler - indir.com

Huawei ve Leica arasındaki anlaşma bitiyor mu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-20 16:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz seneden beri ABD’nin çeşitli yaptırımları yüzünden pek çok iş ortağını kaybeden Huawei için yeni bir tehlike kapıda. İddialara göre Huawei ve Leica arasındaki iş anlaşması son buluyor.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Donald Turpm tarafından casuslukla suçlanmaya başlayan Çin merkezli teknoloji devi Huawei çok geçmeden pek çok yasakla karşı karşıya kalmaya başlamıştı. Başta ülkede satışı durdurulan şirket ardından alınan kararla ABD merkezli iş ortaklarını kaybetmişti. Bunun birlikte yeni akıllı telefonlarında Google uygulamalarını kullanmayan şirket büyük bir darbe alsa da kendi ekosistemini geliştirmeye başlamıştı. Yasakların artmasıyla iyice köşeye sıkışan şirkete bir darbe daha gelmiş ve 5G altyapısında dünya lideri olan şirketin altyapısı pek çok ülkede yasaklanmıştı. Tüm bu yasaklardan sonra ABD ile arasını düzeltse bile bağımsız olmak istediğini dile getiren Ren Zengfei şirketin ABD’den bağımsız olması için gerekli adımların atılacağını dile getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde zorlu günler yüzünden Honor markasını da elden çıkarmak zorunda kalan şirket şimdide Leica iddialarıyla gündeme geldi. Akıllı telefonlarında kullandığı kamera teknolojisiyle öne çıkan Huawei, bu noktada iPhone’la yarışır bir performans sergiliyor. Özellikle P serisi akıllı telefonlarının kamerasıyla ön plana çıkan şirket bu seride Leica kameralar kullanıyordu. Şirketin Leica ile olan iş birliği oldukça eskiye dayanıyor. Hatta Leica ile ortak bir Ar-Ge merkezi de kurulmuştu.

Huawei ABD yaptırımları karşısında atağa geçti

Ancak ambargolar bu ortaklığı bitirebilir gibi duruyor. Ortaya atılan iddialara göre Leica ile Huawei yollarını ayırmak üzere. Hatta Leica’nın farklı bir Çinli akıllı telefon üreticisi ile görüşmeler yaptığı ve eğer anlaşma sağlanırsa artık farklı bir markada Leica kameraların karşımıza çıkacağı söyleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Çin merkezli teknoloji devi Huawei ise iddiayı kesin bir dille yalanlıyor. Fakat yaşanan gelişmeler bir süredir bu ortaklığının akıbetinin ne olacağı konusundaki soru işaretlerini hala koruyor. Genelde ABD ekipmanı kullanan ya da ABD’li şirketlerle iş yapmak isteyen Batılı üreticilerin Huawei ortaklığını bitirme yoluna gitmesi şirketin ortaklıklarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Leica’nın da henüz bir açıklama yapmamış olması gözleri Huawei ve Leica ortaklığında tutuyor. İki şirket arasında olan anlaşmanın nasıl ilerleyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.





PAYLAŞ