Huawei ve Dailymotion'dan sürpriz ortalık - Haberler - indir.com

Huawei ve Dailymotion'dan sürpriz ortalık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD baskıları nedeniyle Google Servisleri’ni kaybettiği için akıllı telefonlarında YouTube desteği sunmayan Huawei Dailymotion’la anlaştı.

Son haftalarda artan ABD baskılarıyla gündemden düşmeyen Çin merkezli teknoloji devi, bu savaştan geri çekilmeyeceğini her fırsatta gösteriyor. Bu dönemde kullanıcılarına kolaylıklar sağlamaya çalışan şirket dönem dönem çeşitli iş birlikleriyle gündeme geliyor. Google lisansını kaybetmesiyle popüler video platformu YouTube’dan mahrum kalan Huawei yakında cihazlarına  Dailymotion uygulamasını entegre edebilir.

Huawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyorHuawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyor

Son dönemlerde Türkiye’de pek popüler olmasa da Avrupa ve Fransa pazarında hala popülerliğini devam ettiren Dailymotion, YouTube’nin en büyük rakiplerinden. Fransız bir medya kuruluşu olan Vivendi'ye bağlı olarak faaliyet sürdüren popüler video içerik platformu Dailymotion’un Huawei ile yeni bir ortaklığa imza attığı öğrenildi. Reuters’ta yayımlanan habere göre Huawei  Fransa ve Avrupa'daki kullanıcıları için YouTube’nin eksiliğini Dailymotion ile kapatmak istiyor.

Huawei ve ABD arasındaki savaş yeniden alevlendi!

Huawei’nin yapılan yeni ortaklıkla birlikte Dailymotion’da yer alan içerikleri Huawei Video uygulamasına entegre edeceği ve bu sayede kullanıcılarına geniş seçeneğe sahip olan bir video platformu sunacağı söyleniyor. ABD yasakları nedeniyle pek çok iş ortağını kaybeden şirketin bu hamlesinin arkasında yatan mevcut neden ise uygulama ekosistemini olabildiğinde iyileştirmek.

Google servislerinden mahrum kalmasıyla akıllı telefonları için kendi alternatiflerin geliştirmek zorunda kalan Huawei’nin mevcut uygulama mağazasında şimdilik WhatsApp ve Facebook gibi popüler uygulamalar da yer almıyor. Bu noktada kullanıcılarına yeni çözümler sunmak için çalışan şirketin bu kapsamda Fransız firması ile yapılan ortaklığın bir diğer nedeni de şirketin ABD merkezli şirketlere olan bağımlılığını azaltamaya çalışması. Sadık bir kullanıcı kitlesiyle yola devam eden Huawei görünüşe göre ABD’ye ona bağımlı olmadan ayakta kalabileceğini ispatlamaya çalışıyor. Bu bağlamda Avrupa'ya açılarak ABD Hükümeti'nin yaptırımları ve baskılarından kurtulmayı planlayan şirketin yeni stratejisi oldukça mantıklı olsa da, Dailymotion’un YouTube’nin yerini tutup tutmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
 


Huawei'ye bir kötü haberde Birleşik Krallık'tan geldiHuawei'ye bir kötü haberde Birleşik Krallık'tan geldi
Huawei, MediaTek işlemci siparişini yüzde 300 artırdıHuawei, MediaTek işlemci siparişini yüzde 300 artırdı

PAYLAŞ