Huawei ve Çin ilişkileri sarsıldı - Haberler - indir.com

Huawei ve Çin ilişkileri sarsıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 15:03:33
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi Huawei çeşitli sorunlar yaşamaya devam ediyor. Huawei ve Çin ilişkileri bir kez daha sarsıldı. Çin ve ABD arasında yaşanan ticaret savaşından ötürü olumsuz olarak etkilenen teknoloji devi Huawei, şimdi ise kendi ülkesi ile bir problem içerisine girdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın “Huawei, Çin hükümetinin kontrolünde!” iddialarını sürekli olarak reddeden Huawei, 2 yıl önce yaşanan bir tutuklama kararı ile yeniden gündeme geldi. The New York Times, Çin yönetiminin Aralık 2018 yılında 5 eski Huawei çalışanını tutukladığını ifade etti. “Çin’in WhatsApp uygulaması” olarak isimlendirilen WeChat aracılığı ile kurulan bir diyalog ile Çinli siyasetçiler harekete geçti. Çin hükümetinin İran yaptırımlarının delindiği gerekçesi ile teknoloji şirketini suçlu buldu. Tutuklanan kişiler, Çin hükümetinin bu konu hakkında somut bir kanıt sunmadığını belirtti.

Huawei ve Çin arası yeniden gerildi

Resmi olarak tanıtılan Huawei Nova 7 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei Nova 7 özellikleri ve fiyatı

Diğer yandan eski bir Huawei çalışanı Li Hongyuan’ın kendi hakkı olan bir ödemeyi talep etmesi üzerine tutuklandığı iddiası, Çinli vatandaşların endişelenmesine sebep oldu ve bu olayların uzun süre saklanması Çin’e olan güveni azaltmış oldu. Tutuklanan beş eski çalışanın Huawei ile bir anlaşmazlık yaşadığı öğrenildi. Bu noktada çalışan WeChat üzerinden “Huawei’nin İran’a ürün sattığını kanıtlayabilirim!” diyerek bir mesaj gönderdi ve Çinli markayı suçlamış oldu. Donald Trump tarafından İran yaptırımlarını delmek ile suçlanan Huawei, kendi çalışanlarından da bir darbe almış oldu.

Yapılan açıklamalarda bu kişinin çalışma sözleşmesinin ihlali yüzünden tutuklanmadığını fakat kendisi hakkında yasa dışı faaliyet iddiaları olduğu için tutuklandığını ilan etti. Yeni iddialar, ABD’nin söylemlerini doğrular nitelikte olurken, bu söylemler Huawei’nin haksızlıklara karşı sesiz kaldığını ve çalışanların konuşmaların izlediğini öne sürüyor. Bakalım Huawei bu yaptırımlara karşı ne gibi bir yol izleyecek göreceğiz.  


Huawei 5G desteğine sahip 5 yeni telefon sertifikası aldıHuawei 5G desteğine sahip 5 yeni telefon sertifikası aldı
Huawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandıHuawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandı

PAYLAŞ