Huawei ve Çin, Apple'a en büyük darbeyi vurmak için hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Huawei ve Çin, Apple'a en büyük darbeyi vurmak için hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 09:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Wedbush'tan Dan Ives'e göre Çin devleti, Huawei CFO'sunu tutukluyan Amerika Birleşik Devletleri'ne mutlaka bir misilleme yapacak. Yapılavak olan bu misilleme de muhtemelen Apple olacak. 

Huawei'nin şirket kurucusu Ren Zhengfei'nin kızı ve aynı zamanda CFO'su olan Meng Wanzhou, geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nde tutuklandı. Amerika Birleşik Devletleri başkan sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Huawei'nin İran'a satış yapmama konusundaki anlaşmalara uymaması olarak gösterildi. Bir araştırma ve aynı zamanda yatırım firması olan Wedbush’tan Dan Ives, BBC ileyaptığı bir röportajda gerçekleşen bu tutuklamanın, Apple'ın Çin adına hedef haline geldiğini ifade etti. 

Huawei Enjoy 9 tanıtıldı. Peki özellikleri neler?Huawei Enjoy 9 tanıtıldı. Peki özellikleri neler?

Huawei, Çin pazarında Apple geride bıraktı

Şu anda Samsung, akıllı telefon sektöründe hala lider konumda bulunuyor olsa da Huawei, Güney Koreli teknoloji devine her geçen gün biraz daha yakın hale geliyor. Bu haberle beraber akıllı telefon satışları göz önüne geldiği zaman, Huawei, Apple'ı oldukça geride bırakmış olarak görünüyor. Sonuç olarak ise Çin hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasında gerçekleşen gerilim, Apple'ı daha güç bir duruma sokuyor. 

Apple ciddi bir tehdit altında

Daha önceden yaptığımız haberlerde de olduğu gibi 2018 yılında çıkan iPhone modelleri tüketiciler üzerinde büyük bir heyecan yaratmadı. Aynı zamanda iPhone XR hariç diğer iPhone modellerine büyük bir ilgide oluşmadı. Dünyanın en büyük akıllı telefon sektörüne sahip olan Çin, Apple için ciddi anlamda önem arz ediyor. Fakat Amerika Birleşik Devletleri ile Çin ticaret savaşı Apple'ın Çin pazarındaki varlığı ciddi anlamda tehdit altında. Dan Ives tarafından yapılan açıklamaya göre ise Amerika Birleşik Devletleri'nin Meng Wanzhou'yu tutuklamasına hızlı bir misilleme gerçekleştirecek. Hal böyle olunca sizinde tahmin edeceğiniz üzere Çin'nin tüm hedefine Apple girecek. Dan Ives'a göre ise Apple'ın Çin'deki satışları tek haneli rakamlara inme tehlikesi ile şu anda karşı karşıya. 


Huawei Mate 20 Pro Üç Boyutlu Yüz Tanıma Özelliğinin FarklarıHuawei Mate 20 Pro Üç Boyutlu Yüz Tanıma Özelliğinin Farkları
Huawei Mate 20 Pro'da Bulunan Sağlık YetenekleriHuawei Mate 20 Pro'da Bulunan Sağlık Yetenekleri
Huawei'nin kurucusunun kızı tutuklandıHuawei'nin kurucusunun kızı tutuklandı

PAYLAŞ