Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor - Haberler - indir.com

Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 20:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticileri Huawei ile Apple arasındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi ise önemli bir gelişme yaşandı ve Apple’ın tüm dünyadaki pazarlarda aktif olduğu ürünü Huawei tarafından geçilmiş oldu. Bu noktada Corona virüs pandemisinin de önemli bir etkisi olurken, Huawei dikkatleri topladı diyebiliriz. Apple’ın bir süredir üretim tarafında çeşitli sıkıntılar yaşadığı ve stok problemleri de yaşadığı biliniyor. Bu durum ise şirketin satış rakamlarına direkt bir şekilde etki ediyor. Kısa bir süre önce Çin pazarından gelen bilgilere göre Huawei tablet satışlarında 2020 yılının ilk çeyreğinde Apple’ı geride bırakmayı başardı.

Huawei, Apple’ı geçmeyi başardı

Türk bir yazılımcı Apple'ın güvenlik açığını ortaya çıkardıTürk bir yazılımcı Apple'ın güvenlik açığını ortaya çıkardı

Bu dönemde iPad stok sıkıntıları yaşayan ve bu durumun büyük bir etkisi olduğu ifade ediliyor. Söz konusu Pazar araştırmasına göre sadece 2020 yılının ilk çeyreği baz alınmış durumda. İlk çeyrekteki Çin’deki satış tablosu bu durumu gözler önüne seriyor. Diğer yandan pandemi sürecinde Çin’deki tablet satışlarındaki gerilemeyen tek isim Huawei oldu. South China Post tarafından yayınlanan güncel verilere göre Çin’deki tablet satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 30 gerilemiş durumda. Huawei tablet satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.3 seviyesinde artarak 1.5 milyon seviyesine ulaşmış durumda.

Apple’ın Çin’deki Pazar payının yüzde 40.2 seviyesinden yüzde 31.5 seviyesine gerilediği dikkatleri çekiyor. Mart 2020 dönemi ile beraber Apple’ın iPad stoklarının azalmaya başladığı gündeme gelmişti. Çin’deki uzaktan eğitim sürecinde ise iPad hızları hız kazanırken, bu satışların artışı Çin’de 2020 ilk çeyrek verilerinde kendini gösterememişe benziyor. Gelen bilgiler gerçeği yansıtıyor ise 2020’nin ikinci çeyrek tablosunda Apple’ın Çin’deki iPad satışlarının yeniden arttırması bekleniyor. İkinci çeyrek rapor ile beraber rakamların değişmesi bekleniyor.


Google ve Apple'ın Corona virüs takip sistemi kullanıma hazırGoogle ve Apple'ın Corona virüs takip sistemi kullanıma hazır
Apple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilirApple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilir

PAYLAŞ