Huawei vazgeçti! Google Uygulamaları'nı geri istiyor! - Haberler - indir.com

Huawei vazgeçti! Google Uygulamaları'nı geri istiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-31 15:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amerika’yla yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı Google lisansını kaybeden Huawei Huawei CEO'su Richard Yu, Amerikan şirketleriyle işbirliğinin her zaman karşılıklı yarar sağladığını vurgulayarak ticaret yasağının kaldırılırsa Google’la işbirliğine devam etmeyi umduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz senenin Mayıs ayından beri ABD hükumetiyle ve Çin hükumeti arasındaki ticari savaşın ortasında kalan Huawei’nin ABD’li şirketlerle yaptığı iş ortaklıkları iptal edilmiş ve Huawei Google linsasnını kaybetmişti. Mate 30 gibi başarılı amiral gemisi cihazlarında Google Servisleri’ni kullanamayan şirket, kullanıcılarını mağdur etmemek adına kendi uygulama mağazalarını hayata geçirmiş ve yeni bir ekosistemin müjdesini vermişti. Andorid ve iOS işletim sistemine ek olarak üçüncü bir ekosistem geliştirmek istediğini açıklayan Ren Zhengfei Amerika’ya güvenmediğini ve yasağı kaldırsalar bile şirketinin Google’a çalışmaya geri dönmeyeceğini açıklamıştı.

ABD Huawei yasağını kaldıracak mı?ABD Huawei yasağını kaldıracak mı?

Ancak bir süre sonra Google’ın Huawei’yle yeniden çalışabilmek için ABD’li kurumlara gerekli itirazları ve başvuruları yapmaya başlaması üzerine Huawei’nin bu karardan dönüp dönmeyeceği sorusunu akıllara düşürmüştü.

Huawei Google kararından vazgeçti!

Ancak geçtiğimiz gün Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO'su Richard Yu’nun yaptığı açıklamalar şirketin bu kararından vazgeçtiğini gösteriyor. Huawei P40 serisi, Huawei Mobil Servisleri (HMS) ve AppGallery uygulama mağazası ile piyasaya süren şirket Google Uygulamaları’nı yeniden kullanabilmek istiyor.

Richard Yu, “Wired” basın kuruluşuyla yaptığı bir röportajda Google dahil olmak üzere diğer Amerikan şirketleriyle yapılan işbirliğinin her zaman karşılıklı yarar sağladığını ve bu nedenle şirketin, ABD yaptırımlarının kaldırılmasının ardından Google’la işbirliğini devam ettirmeyi umduğunu umduğunu dile getirdi.

Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!

Bu sayede kullanıcılara daha fazla alternatif sunmak istediklerini vurgulayan Richard Yu, akıllı telefonlarında hem kendi uygulama mağazalarını hem de Google Servisleri ve Play Store’u kullanıcılarına sunarak kullanıcıları için uygulama alanında daha çok çeşit sunabileceklerini belirtti. Geçtiğimiz aylarda

AppGallery adını verdiği uygulama mağazasını hizmete geçiren Huawei’nin içerik sayısı giderek artıyor. Şirketin büyük bir özen ve ciddiyetle çalışmalara devam ettiği App Galery’nin ilerleyen yıllarda Google Play Store’a ciddi bir rakip olması bekleniyor. Ancak Huawei’nin ekosistemi için hedeflediği başarıya ulaşması için daha kat etmesi gereken çok yol var. Şirketin Google’a yeniden çalışma kararının altında yatan nedenin de bu olduğu düşünülüyor.


 


Huawei 2 milyon bilişim uzmanı yetiştirecekHuawei 2 milyon bilişim uzmanı yetiştirecek
Huawei için yeni tehdit Çin'mi?Huawei için yeni tehdit Çin'mi?

PAYLAŞ