Huawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyor - Haberler - indir.com

Huawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 11:50:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ABD ile vermiş olduğu ticari savaşta Avrupa'daki gücünü kaybetmek istemeyen ve daha da güçlenmeyi amaçlayan Çinli şirket Huawei, bunun için girişimlerine başladı. Şirket, kendi mağazasına uygulama geliştiren geliştiricilere maddi destekte bulunacak.

ABD ile kıyasıya bir ticari savaşın içinde olan Çinli teknoloji şirketi Huawei, çarşamba günü düzenlemiş olduğu Londra Geliştiriciler Konferansı'nda geliştiricileri, HMS (Huawei Mobile Servisleri) platformuna davet etti.

Huawei, Google Anlık Uygulamalar özelliğini Quick Apps adıyla HarmonyOS'a getiriyorHuawei, Google Anlık Uygulamalar özelliğini Quick Apps adıyla HarmonyOS'a getiriyor

Konferansta bulunan katılımcılara dünya çapında en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olduklarını hatırlatan Huawei, Birleşik Krallık'ta yalnızca bir hafta içerisinde 50 bin Huawei akıllı telefonuna aktif hale geldiğini belirterek geliştiricileri kendi safına çekmeye çalıştı. Şirket Londra'da düzenlemiş olduğu etkinlikte direkt olarak geliştiricileri hedef alan HWS Geliştirici Kit’lerini de duyurdu.

ABD ile yaşanan gerilim devam ediyor

huawei app gallery

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayından itibaren ABD ile ticari bir savaşın içerisine giren şirket, 170'ten fazla ülkede 600 milyon kullanıcısının olduğunu söyledi. Tabii bu kullanıcıların oldukça büyük bir çoğunluğunun hiçbir sorunla karşılaşmadan Google servislerini kullanmaya devam ettiğini de hatırlatmak gerekiyor.

Google servisleri programı sonrası çalışmalarına son hız devam eden Huawei, kendi servisi olan App Gallery'ye 31 Ocak 2020 tarihinden önce yüklenmiş olan her uygulama için 20 bin sterline kadar (153 bin TL) mali teşvik verileceğini söyledi. Şirket, bununla birlikte Birleşik Krallık ve İrlanda'daki geliştiricilerin de  HMS bünyesinde çalışması ve App Gallery’ye katılması için 20 milyon sterlinlik yatırım planı yapıyor.

Çinli teknoloji devi şu ana kadar 1,3 milyon geliştiricinin kendilerine katıldığını ve 50 binden fazla uygulamanın HMS çekirdeği ile entegre edildiğini ifade etti. Şirket ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde App Gallery'den 180 milyondan fazla indirme gerçekleştirildiğine dair iddiada bulundu. Geliştiricileri kendi safına çekmeyi amaçlayan Huawei, milyonlarca uygulamanın yer almış olduğu diğer uygulama mağazalarında dikkat çekmenin zorluğundan da bahsetti.


Huawei P40 Pro seramik gövdeye sahip olabilirHuawei P40 Pro seramik gövdeye sahip olabilir

PAYLAŞ