Huawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağız - Haberler - indir.com

Huawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağız

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Huawei’nin akıllı telefon tarafını satmasına yönelik iddialar şirket tarafından yalanlandı. Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmak isteyen marka bu durumu ısrarla dile getirdi. Huawei, Mayıs 2019 tarihinde başlayan ABD ambargosundan beri akıllı telefon pazarında oldukça zor zamanlar geçiriyor. Şirketin bu ambargo sebebiyle birçok ABD’li iş ortağı ile ilişkilerini kestiği bilinirken, son olarak ise genç tüketicilere hitap eden alt marka Honor’da Çinli bir konsorsiyuma satılmıştı.

Huawei’nin böyle bir süreçte yer alması ile beraber şirketin akıllı telefon bölümünü elden çıkartacağına dair söylentiler ortaya çıkmış oldu. Geçtiğimiz yıla kısa sürede olsa dünyanın en çok satan akıllı telefon markası olan Huawei’nin böyle bir düşüncesinin olmadığı ve iddialardan ibaret olduğu da anlaşılmış oluyor.

Huawei Nova Watch yoldaHuawei Nova Watch yolda

Huawei, akıllı telefon üretimine devam ediyor

Çinli haber kaynağı IT Home’a göre Huawei, akıllı telefon bölümünü satacağına yönelik iddialara bir yanıt verdi. Bu kapsamda böyle bir planlarının yer olmadığını belirtiyor. Ayrıca yapılan açıklama ile beraber Huawei’nin üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturma yolunda devam ettiği ve çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Akıllı telefon tarafını bu noktada yürütmeye devam edecek. Bu söylentiler, Huawei’nin akıllı telefon bölümünü Çin hükümetine bir varlık denetim ve idare komisyonuna bağlı şirkete satacağı yönünde olmuştu. Ancak Huawei, bu iddialar yalanladı ve ABD baskısına rağmen akıllı telefon pazarında zirveye oynayacaklarını açıkça dile getirdi.

 



PAYLAŞ