Huawei, ‘Ulusal güvenlik tehdidi’ kararını kaldırması için başvuruda bulundu - Haberler - indir.com

Huawei, ‘Ulusal güvenlik tehdidi’ kararını kaldırması için başvuruda bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Huawei, ABD Hükumetine karşı yeni bir dava açtı. Açılan bu davada kendisini ulusal güvenlik tehdidi olarak nitelendiren Federal İletişim Komisyonu kararının kaldırılmasını istediğini dile getirdi. 

Çinli şirket Huawei, uzun bir süredir ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) kararı ile "ulusal güvenlik tehdidi" olarak nitelendiriliyor. Buna bağlı olarak ise ABD menşeili şirketler ile iş birliği yapması da yasaklanmış durumdadır. Çin merkezli şirket Huawei, işte bu tür yasaklarla mücadele etmek adına bugün FCC'ye karşı dava açtı. Çin merkezli şirket bu davada FCC'yi kanıt göstermeksizin haksız bir karar varılmasıyla itham edildi. Bu sebeple de verilen bu kararın Amerikan mahkemeleri tarafından bozulmasını talep ediyor. 

Huawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağızHuawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağız

ZDNet tarafından konu ile ilgili olarak paylaşılan raporlara göre Huawei, kendisini ulusal güvenlik tehdidi olarak gösteren FCC'nin bu kararının kendi yetkisinin kapsamı dışında olduğu dile getiriliyor. Aynı zamanda FCC'yi kanıt göstermek ile suçlayan Çin merkezli teknoloji devi, FCC'nin federal yasaları ve Anayasayı ihlal ettiği kaydediliyor. FCC'nin yetkilerini keyfi olarak kullanmakla suçlayan Huawei, ABD Hükumeti’ne karşı açtığı davada, FCC kararının Amerikan mahkemeleri tarafından bozulması talep ediliyor.

Huawei ile FCC arasındaki savaşın arkasında ne yatıyor

Bu yaşanan olaylardan aylar kadar önce Federal İletişim Komisyonu (FCC), ZTE ve Huawei’ye bir takım yaptırımlar uygulandı. FCC, çıkarmış olduğu bu kararda ZTE ve Huawei’yi Amerika’nın ulusal güvenliğine yönelik olarak şiddetli bir tehdit olarak nitelendirildi. Bu sebeple de merkezi ABD olan telekomünikasyon şirketleri, Çinli şirketlerden ekipman ve hizmet satın alamaz şeklinde yaptırımlar uygulandı. 

Hatta ABD, ZTE ve Huawei’nin olmamasından doğacak olan altyapı sorunlarını da ortadan kaldırmak için bir adım atıldı. Milletvekilleri Kongre’de aldıkları bir karar ile, Huawei'nin 5G ağ ekipmanlarının eksikliğinden oluşacak olan altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için 1,9 milyar dolarlık bir bütçe ayrılmasına karar verildi. 1,9 milyar dolarlık bir bütçe sayesinde ABD, Huawei ve ZTE ekipmanlarını ülkeden bertaraf edecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda yepyeni bir altyapı kuracaklar. ABD tarafından kurulacak olan bu yeni altyapı Çinli herhangi bir şirketin ağ ekipmanlarına veya diğer ürünlerine yer verilmeyecek. 

 


Biden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecekBiden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecek
Huawei Mate X2 için yeni patent aldıHuawei Mate X2 için yeni patent aldı
Huawei Mate X2 tanıtım tarihi belli olduHuawei Mate X2 tanıtım tarihi belli oldu

PAYLAŞ