Huawei, Türkiye’nin En Büyük İkinci Akıllı Telefon Markası Oldu - Haberler - indir.com

Huawei, Türkiye’nin En Büyük İkinci Akıllı Telefon Markası Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

GfK cephesinden yayınlanan yeni rakamlara göre 2018 yılının Temmuz ayında telefon üretici markalarından birisi olan Huawei, ülkemizin en büyük ikinci telefon üretici markası olmayı başardı. Bu başarının gelmesinin en büyük etmenlerinden birisi ise şirketin P20 serisi olduğu ifade edildi. Çinli üretici Huawei, pazarda istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederken 2018 Temmuz ayı ile beraber yüzde 17.9 oranında bir Pazar payına erişmiş durumda. Bu rakamlar ile beraber ise Türkiye’de en fazla tercih edilen ikinci marka olmayı başarıyor. Huawei’e baktığımız zaman 2017’nin aynı döneminde yüzde 3.8’lik bir Pazar payı bulunuyordu. GfK tarafından hazırlanan yeni rakamlar ise pazardaki Huawei hakimiyetinin arttığını gösteriyor.

Pazar Payı Yükselişte

Rapor detaylarına inecek olursak kullanıcıların satın alma alışkanlıkları da belli olmuş durumda. Bu noktada daha çok 5.5 inç ekrana sahip cihazların tercih edildiği gözüküyor. 2017 yılında Ocak ve Temmuz ayları arasında ise yüzde 43.8’lik bir orana sahip olan 5.5 inç satın alma yönelimi, 2018’in aynı döneminde tam yüzde 66.7 seviyelerine yükselmiş durumda. 5.5 inç ekranlı telefonların ülkemizdeki hakimiyetinde ise Huawei’nin yüzde 44’lük Pazar payı ile birinci sırada yer aldığını belirtebiliriz.

HUAWEI Mate 20 lite Çok Yakında Türkiye’deHUAWEI Mate 20 lite Çok Yakında Türkiye’de

Huawei Türkiye Ülke Müdürü Seth Wang şunları dile getirdi; “Bu başarı, bizim için çok önemli. Büyüme hızımızı ve zirveye sadece bir adım kaldığını simgeliyor. Bu sonuç, çalışma arkadaşlarımızın adanmışlığının ve tüketicilerin ihtiyaçlarına doğru cevap verme yeteneğimizin çok somut bir kanıtıdır. Bu yakaladığımız başarıyı devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bu yüksek ve artarak devam eden istatistiklerin Leica mimarili üç kameraya sahip P20 Pro serisinin tanıtımının önemli bir rol olduğu gözüküyor. Özellikle yapay zeka teknolojisinin destek verdiği bu model, fotoğrafçılık tarafında üst seviye bir performans sergileyerek kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Huawei şirketi tanıtacağı ve tanıtmış olduğu modeller ile bu başarısını sürdürmeyi hedefliyor.


Huawei Mate 20 yeni kamera özellikleriyle diğer akıllı telefonlara fark atacakHuawei Mate 20 yeni kamera özellikleriyle diğer akıllı telefonlara fark atacak
Huawei Mate 20 Pro nasıl olacak?Huawei Mate 20 Pro nasıl olacak?

PAYLAŞ