Huawei Türkiye 2020 ilk çeyrek raporunun detaylarını paylaştı - Haberler - indir.com

Huawei Türkiye 2020 ilk çeyrek raporunun detaylarını paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 22:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Korona virüs salgını sebebiyle tüm sektörlerin zorluklarla karşı karşıya olduğu şu günlerde Huawei Tüketici Elektroniği Grubu çeşitli önemli bilgiler paylaştı. Üretim ve hizmetlerini aksatmadan bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla gelirini 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1,4 artırmayı başardı. Küresel akıllı cep telefonu sevkiyatında dünya ikinciliğini korumayı başaran Huawei, tüketici elektroniği gelirini yüzde 3.9 oranında artırmayı başararak hızla gelişme sağladığını gösterdi. 

Huawei Türkiye Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Seth Wang konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; "Hepimizin bildiği gibi, dünya son 2 ayda ciddi bir şekilde değişti. Hepimiz hayatlarımıza devam etmeye ve işimizi doğru bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Pandeminin ne Türkiye’de ne de küresel olarak markamızı ve hizmetlerimizi durdurmadığını söyleyebilirim. Tüketicilerimiz için zengin bir cihaz ve servis eko-sistemi oluşturmak için çok çalışmayı hiç bırakmadık. Örnek olarak, Huawei Çin’de pandemik dönemde satışlarını artıran tek şirketti" şeklinde konuştu. Şu an için tüm endüstrinin karşı karşıya olduğu büyük dış zorluğa rağmen, Huawei istikrarlı bir şekilde büyüyerek ilerleme kat etmeyi sürdürüyor. Güncel IDC raporuna göre, 2020 yılının ilk çeyreğinde Huawei, yıllık yüzde 1,4 artış ile beraber 192,2 milyar CNY yani 25,7 milyar USD gelir elde etmeyi başardı. Dünyada diğer tüketicilerin de desteğiyle Huawei'nin tüketici elektroniği satış gelirlerinde yüzde 3,9 oranında bir büyüme yaşandı. 

Google destekli Huawei P30 Pro New EditionGoogle destekli Huawei P30 Pro New Edition

Ekosistem gelişiminde önemli atılımlar yapıldı

ABD hükumetinin uygulamış olduğu yaptırımlarla karşı karşıya kalan Huawei, müşterilerine kesintisiz destek sağlamak için AppGalley platformunu geliştirdi. Huawei Mobil Servisleri'nin (HMS) aylık aktif kullanıcı sayısı yaklaşık olarak yüzde 50 oranında arttı. Seth Wang; "İlerlemek için her zaman daha fazlası var, ancak doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Eklemem gereken önemli bir nokta var; Türkiye, HMS eko-sistemi ve AppGallery’i lokal anlamda geliştiren lider ülkelerden biridir. Yerel ekibimiz bunun için fazladan yol kat ediyor. Türkiye’de toplam pazar payı hedefimiz yüzde 30 ve bunun yüzde 20’sini ise AppGallery yani HMS destekli telefonlarımız oluşturuyor. " dedi

2020 yılının ilk çeyreğinde Huawei, küresel akıllı cep telefonu sevkiyatında 2. sırada bulunurken Çin'deki sırasını korudu. Huawei, Çin pazarında yıldan yıla yüzde 6 oranında bir büyüme sağlayan tek üretici olduğunu kanıtladı. 8 milyondan fazla 5G akıllı cep telefonu sevkiyatı ile Huawei'nin dünyanın önde gelen 5G cep telefonu tedarikçisi olma durumunu da korumayı başardı. 

Seth Wang konuşmasını şöyle sürdürdü; "MATE XS, önemli bir kitlenin hayran kaldığı üst düzey Huawei ürünlerinden biri oldu. Bu ürün, Türkiye’de de büyük ilgi uyandırdı. Artık yerel müşteriler Huawei ürünlerini çok iyi biliyor. Huawei telefonlar sadece medya tüketen cihazlar değil, aynı zamanda üretim ve iş birliği için de kullanılabiliyor. İlk iki hafta içinde ilk MateBook 15 stoklarımız tükendi. Ayrıca, Huawei MatePad Pro, cihazların kullanıcılarla ve birbirleriyle etkileşimini temelden değiştiren Çoklu Ekran Paylaşımı ve AppMultiplier gibi devrim niteliğinde yenilikler sunuyor. Yeni akıllı saatimiz Huawei WATCH GT 2e de Watch GT2’de olduğu gibi tüketicilerimizden büyük ilgi görmeye başladı” dedi.

Huawei, kullanıcılara farklı şekillerde ulaşmak için bazı yeni programlar başlattı. Online mağaza bu girişimin yeni sonuçlarından biri. Mart 2020’de açılan Online mağaza her gün daha çok sayıda kullanıcının sık sık ziyaret ettiği bir yer platform haline geldi. E-ticaret web sitesi yakında müşterilere 360 derece satış platformu sunacak.


Huawei Y6P ve Y5P tanıtıldıHuawei Y6P ve Y5P tanıtıldı
Huawei Y8s Google Play desteğiyle geldiHuawei Y8s Google Play desteğiyle geldi
ABD'li şirketlerin Huawei'den bilgi almalarına izin verilecekABD'li şirketlerin Huawei'den bilgi almalarına izin verilecek

PAYLAŞ